PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/4962/mestska_trznica_bude_stat_od_soboty_na_svojom_povodnom_mieste.html

Mestská tržnica bude stáť od soboty na svojom pôvodnom mieste

Prešov 23. apríla (TASR) – Prešovská tržnica bude od soboty 25. apríla znovu premiestnená na Weberovu ulici, kde pôvodne stála. Hovorkyňa primátora Prešova Katarína Pirohová dnes informovala TASR, že po dohode vedenia radnice s vlastníkom pozemku, sa obchodníci vrátia na plochu, kde bude obnovená kapacita 70 predajných stánkov.

V decembri 2007 sa tržnica pre realizáciu prípravných prác výstavby nového nákupného centra v tejto lokalite presťahovala na Baštovú ulicu, kde fungovala v obmedzenom režime, pretože sa tam zmestilo len 30 stolov. „S majiteľmi pozemkov sme sa dohodli na symbolickom prenájme za jedno euro. Chceli sme vyjsť v ústrety najmä dôchodcom, ktorí sú na staré miesto zvyknutí, " uviedol primátor Prešova Pavel Hagyari.

Keďže v blízkosti spomínanej plochy prebiehajú práce v rámci rekonštrukcie Okružnej ulice, budú na týchto miestach z bezpečnostných dôvodov osadené zábrany. Do konca apríla by ich malo mesto umiestniť na uliciach Weberova, Kúpeľná a Pavla Petra Gojdiča.

Ide však len o dočasnú podobu tržnice. Moderné trhovisko vrátane zastrešenia celej predajnej plochy by malo na tomto mieste vyrásť po dobudovaní veľkého nákupného komplexu, ktorý plánuje postaviť holandská spoločnosť Multi Development. O termíne začatia výstavby sa zatiaľ rokuje.

 
23.4.2009 | Pridal: Orin | Mesto Prešov | čítané: 2272 krát