Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Na sviatok sv. Floriána pripravili hasiči prezentáciu činnosti

Prešov 4. mája (TASR) – Desiatky žiakov prešovských základných a materských škôl dnes predpoludním navštívili areál Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove. Pri príležitosti osláv sviatku sv. Floriána tu pre nich pripravili Deň otvorených dverí spojený s ukážkou záchranárskej techniky a prehliadkou vozového parku.

Potom sa na nádvorí konalo slávnostné oceňovanie príslušníkov okresných riaditeľstve z celého kraja. Riaditeľ KR HaZZ v Prešove Oto Regec vo svojom príhovore poďakoval hasičom za prácu, ktorú s nasadením života vykonávali počas uplynulého roka. Zdôraznil, že tento rok považuje v hasičskom zbore za prelomový, lebo došlo k žiadaným úpravám legislatívnych noriem. Pripomenul aj skutočnosť, že vďaka navýšeniu rozpočtu budú môcť v nasledujúcom období obnoviť vozový park a modernizovať záchranársku techniku na starších vozidlách.

Za dlhoročné príkladné plnenie služobných povinností získali traja príslušníci mimoriadne povýšenie. Jedným z nich bol aj 60-ročný Milan Hudák z Vranova nad Topľou. Ten sa v minulom roku podieľal na záchrane života 15-ročného dievčaťa, ktoré spadlo do kanalizačnej šachty. "V zbore pracujem už 37 rokov, toto ocenenie si mimoriadne vážim, " dodal skromne Hudák. Medailu za službu v Hasičskom a záchrannom zbore I. , II. , respektíve III. stupňa dnes odovzdali aj ďalším 28 hasičom z Prešovského kraja.

Popoludní program osláv sv. Floriána - patróna hasičov pokračuje prezentáciou činnosti v prešovskej pešej zóne. Diváci budú môcť sledovať ukážky zásahov pri požiari auta, likvidáciu horiacich ropných produktov a vyslobodzovanie zraneného z havarovaného vozidla. Okrem toho hasiči predvedú evakuáciu osôb z veže Kostola sv. Mikuláša prostredníctvom výškovej požiarnej plošiny a evakuačného rukáva.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK