Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Atak z kola von...

Za krásneho slnečného počasia pokračoval GRANITO Cup štvrťfinálovými stretnutiami, ktoré sa tešili peknej diváckej kulise. O najväčšie prekvapenie sa postaral Chaos Gemor Team, ktorý hneď v úvodnom meraní síl vyradil FK Atak Mideo. Pre Atak je to už druhé veľké pohárové sklamanie, keď rovnako dopadol aj v minulej sezóne.

Napriek tomu začal favorit dobre a viedol 1:0. Chaos sa postavil na nohy po troch hrubých chybách súpera a otočil na 1:3. Keď v závere polčasu po mnohých nevyužitých šanciach Ataku kuriózne dosiahol aj štvrtý úspech, začalo sa schyľovať ku prekvapeniu. V druhej časti hry Atak vyvinul veľký tlak, dva krát znížil, ale vždy vzápätí inkasoval. Chaos podržal aj výborný brankár Vaško a šťastie sa definitívne od Ataku odklonilo. Ten s Chaosom prehral po prvý raz vôbec, ale výsledok 3:7 je podľa priebehu zápasu preňho príliš krutý. Oveľa dramatickejšie sa vyvíjalo stretnutie MS - Dubník. Favoritom bol jesenný líder a obhajca striebra z minulej sezóny, celok Dubníka. Obe družstvá vychádzali z pozornej obrany, čo sa prejavilo na celkovej výške skóre. Rozhodujúci moment sa odohral v závere zápasu, jediná chybička v defenzíve MSI znamenala vedenie súpera 2:1 a nakoniec rozhodla, hoci nemusela, aj o postupe Dubníka. V samotnom závere MSI dosiahli gól znamenajúci predĺženie, avšak pre údajnú ruku nebol uznaný a semifinálové dvere sa pre MSI definitívne zavreli. Oveľa jednoznačnejší priebeh mali zostávajúce duely. Fotocolor Šváby sa síce polčas trápil s Elmontom Floxom a vyzeralo to na napínavý priebeh aj v druhom dejstve. V ňom sa však už prejavila vyššia herná kondícia i kombinačné schopnosti Fotocoloru, ktorý dosiahol vôbec najvyššie štvrťfinálové víťazstvo 9:3. Veľké očakávania početní diváci vkladali do mladého mužstva Pulp, ktoré si zmeralo sily s ostrieľaným MARTINOM. Vari všetci prítomní boli z výkonu nádejí prešovského futbalu sklamaní. Pulp hral komplikovane, jeho individuálne vyspelí hráči sa vybíjali v tvrdohlavých atakoch do zhustenej obrany MARTINA a nedokázali poriadne zakombinovať. Naopak MARTIN sa vypol k výbornému výkonu a rozhodnúť mohol už v prvom dejstve. Avšak z vari desiatich - dvanástich vyložených príležitostí premenil iba tri. V druhej časti hry sa Pulp čiastočne zlepšil, no ku výkonom ktoré podával v skupine sa nepriblížil ani náhodou. Pokračoval festival zahodených príležitostí a MARTIN postupom času už iba kontroloval priebeh zápasu. Pulp v závere rezignoval a zaslúžene podľahol 2:6.

Program semifinále (hrá sa na dve stretnutia):

Sobota, 9.20 h: Chaos Gemor Team - Fotocolor Šváby (G), 10.30h: Dubník - MARTIN (G).

Nedeľa, 9.20 h: MARTIN - Dubník (P), 10.30 h: Fotocolor Šváby - Chaos Gemor Team (P).

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK