Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

„Živé“ peniaze na šetrenie prírody

Bežnou súčasťou prešovskej radnice sa postupne stala bezplatná energetická poradňa. Jej návštevníkom sú k dispozícii nové, aktuálne a veľmi zaujímavé informácie. Tie najnovšie súvisia s uvoľnením 8 mil. EUR na využitie biomasy a slnečnej energie.

V rámci súboru opatrení na zmiernenie následkov hospodárskej krízy vyčlenila vláda SR 8 mil. EUR na Program vyššieho využitia biomasy a slnečnej energie v domácnostiach, “ informuje mestský energetik Ing. Stanislav Tupta. Tento program, ktorý pripravilo Ministerstvo hospodárstva SR je účinný od 20. apríla 2009. „Zameriava sa na podporu inštalácie kotlov na biomasu a slnečných kolektorov slúžiacich na vykurovanie s ohrev vody pre rodinné a bytové domy, “ doplnil S. Tupta.

Občania môžu ďalšie informácie získať na web stránke Ministerstva hospodárstva SR www.economy.gov.sk, alebo priamo v Energetickom poradenskom stredisku. Bezplatná energetická poradňa má svoje brány otvorené každú stredu v čase od 11. 30 – 17. 30 hod. Sídlom tejto informačnej kancelárie je budova MsÚ na Hlavnej ul. č. 73, č. d. 1.

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK