Sobota, 01. jún 2024
Meniny má Žaneta | zajtra Xénia, Oxana

O Kováča nebol záujem

Prvý prezident Slovenskej republiky Michal Kováč pôsobí v súčasnosti v ústraní, mimo záujmu verejnosti, politikov i médií. Včera navštívil, spolu s manželkou Emíliou, Prešovskú univerzitu, kde uviedol prednášku na tému Občianska spoločnosť.

Prednáška exprezidenta, ktorého na prešovskú univerzitnú pôdu pozvala Študentská spoločnosť pre politické vedy, sa stretla s minimálnym záujmom nielen zástupcov médií, ale aj samotných študentov. Na Michala Kováča prišli do miestnosti č. 91 necelé dve desiatky poslucháčov.

„Napriek tomu, že pojem občianska spoločnosť má svoj starý európsky pôvod, napĺňať sa začína až v Európe súčasnosti,“ uviedol Michal Kováč, ktorý ďalej priblížil prešovským študentom vývoj občianskej spoločnosti v strednej Európe od obdobia prvej svetovej vojny až po súčasnosť.

Mohlo by Vás zaujímať
Do kampane „superhrdinov“, Týždňa dobrovoľníctva 2024, sa zapojilo takmer 5600 ľudí. Prešovský kraj s najvyšším podielom!
Heslo „Staň sa hrdinom/hrdinkou malých veľkých skutkov“ prilákalo zapojiť sa do obľúbenej kampane Týždeň dobrovoľníctva, ktorá sa konala 20. - 26. mája, spolu 5578 ľudí. Tí v pripravených aktivitách venovali 16 646 hodín svojho času dobrovoľníctvu, čo pri prepočte na ekonomickú hodnotu práce predstavuje vyše 93 000€.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK