Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Voľby do EP: Byrokrati, pritiahnite si opasky.

Politická strana SaS Richarda Sulíka mieni presadiť, aby Európska komisia v budúcoročnom rozpočte začala šetriť. Zatiaľ sa totiž inštitúcie EÚ tvária, ako by sa ich hospodárska kríza ani netýkala. Až 80 % výdavkov EÚ smeruje do oblastí s nízkou efektívnosťou a nízkou pridanou hodnotou.

To, že europoslanci v čase krízy mrhajú peniazmi dokazuje aj správa európskych audítorov. Podľa nej si poslanci EP len nedávno odhlasovali výstavbu nového fitnescentra za 9 miliónov eur (vyše 271 miliónov korún) a EK nakúpila 21 predražených hi-tech kávovarov, každý za 5 000 eur (150-tisíc korún).

Na rozdiel od ostatných politických strán stavila SaS v eurovoľbách na odborníkov, nie na vyslúžilých politikov. Rovnako, ako leader kandidátky - renomovaný ekonóm J. Oravec, aj ďalší dvanásti kandidáti SaS na europoslancov v politike doposiaľ nepôsobili.
Strana je presvedčená, že v čase hospodárskej krízy by problémy s recesiou a s nezamestnanosťou mali v EP riešiť ekonómovia a nie politici s laickými ekonomickými vedomosťami.

Ján Oravec je významnou osobnosťou slovenského verejného života.
Je prezidentom Nadácie F. A. Hayeka a prezidentom Združenia podnikateľov Slovenska. Pôsobil v rôznych sférach spoločnosti, v akademickom svete, mimovládnom sektore, vo finančníctve a v bankovníctve, v súkromnom sektore, ako aj v exekutíve.
Z Prešova sú na kandidátke SaS až dvaja kandidáti. Richard Švihura (32), predseda Mladých liberálov a Karol Kyslan (36), primár na klinike chirurgie FN v Prešove.

(redakcia)

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK