Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

FHE: DJ Mig (Migi, Petrol MC)

Medzi prešovských hudobných interpretov treba zaradiť aj tunajších známych dídžejov. Jedným z nich je Peter Migaš aka DJ Mig, resp. Migi či Petrol MC. Jeho profil ponúkame vďaka Ivanovi, ktorý poskytol potrebné údaje.

Peter Migaš sa v roku 1991 stáva členom klubu mladých dídžejov pri ABC - centre voľného času v Prešove. V rámci klubu absolvuje ako DJ viaceré akcie. Jeho prvá samostatná akcia sa koná na Obchodnej akadémii v Prešove, kde sa predstavujú aj Marek Migaš a Ján Frisík ml. Pikoškou je, že zároveň išlo o prvé elektronické vystúpenie neskorších hviezd IMT Smile.

Od roku 1993 sa P. Migaš sa začína profilovať ako DJ, ktorému klasická tanečná produkcia nestačí, a teda na svojich fórach pridáva menej známe žánre ako je jungle a breakbeat. V tomto období je mu bližší mikrofón ako mixovaná hudba a objavuje sa po boku viacerých prešovských dídžejov ako spíker. Dokonca na krátky čas dostáva možnosť vystúpiť na prvom živom koncerte skupiny IMT Smile ako raper po boku už známych IMT Smile na koncertoch v Herľanoch a vo Véčku s pesničkami Matelko a Mám rád džem. V tom čase figuroval v IMT Smile jeho brat Martin, neskôr Peha.

Vystupuje aj na ďalších akciách (napr. Basketball ´97, Cifrovaný Sigord, SČK deťom, letné akcie Hotel Domaša...). V roku 2001 vzniká spolupráca Migaša s DJ Danielom Dadejom pod názvom DJ Action. V roku 2003 sa profiluje jeho orientácia na hudobný žáner, takže z klasickej produkcie sa dostáva k mixovanej hudbe. Svoje skúsenosti znásobuje kombináciou nadčasových zvukov klubovej ostrovnej scény 90. rokov (tzv. old skool /UK/) so súčasnou klubovou scénou, kde si našiel žánre ako funky house, vocal house a latino house. Akcie sa stávajú obľúbené hlavne u fajnšmekrov. Stáva sa jedným z rezident vtedy novotvoreného klubu Tune:l. Absolvuje v ňom množstvo akcií, hrá po boku hviezd ako Gavin Belton /Little Man z UK/, DJ Sterbinsky /HU/, DJ Peetboy /HU/, DJ Lumier / radost FX /ČR/, DJ Big Apple /SR/, DJ Blazey /SR/ a ďalších.

Za necelých 18 rokov odohral Peter Migaš ako DJ stovky akcií rôzneho zamerania. Dnes podniká v oblasti gastronómie a naďalej sa venuje reprodukovanej hudbe. V budúcnosti by sa rád prezentoval vo svojich nových setoch.

Foto: František Deák - http://www.imagine-vision.com/

Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK