Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Policajti obvinili dvoch mladíkov, ktorí vykrikovali fašistické heslá

Policajný vyšetrovateľ obvinil dvoch mladých Prešovčanov z prečinov podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd a výtržníctva.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová dnes informovala TASR, že prvý prípad porušenia zákona policajti zaznamenali 4. februára tohto roku, keď 18-ročný muž počas jazdy autobusom MHD slovne a fyzicky napádal pasažierov tak, že do nich sácal a opakovane vykrikoval fašistický pozdrav, pričom vztyčoval pred seba pravú ruku.
Z rovnakého prečinu policajti obvinili ďalšieho 20-ročného mladíka, ktorý 14. marca v priestoroch jedného z obchodných domov bezdôvodne napadol zákazníka. Toho udieral päsťami do hrude a hlavy. Po tom, čo ho pracovníci ochranky vyzvali, aby z objektu odišiel, sa v priestore pokladní postavil do pozoru vztýčil pred seba pravú ruku a vykríkol "sieg heil". Následne na to z predajne odišiel. V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

(TASR)

Súvisiace články
3.6.2009 Dni mesta Prešov (Utorok 2.6.2009)
Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK