PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/509/podnikatelia_objavovali_internet.html

Podnikatelia objavovali internet

Využitiu internetu a aktuálnym otázkam zavádzania elektronického obchodu venovali 5. apríla seminár v Prešove. Pre cieľovú skupinu malých a stredných podnikateľov, zamestnávajúcich od 3 do 50 zamestnancov ho zorganizovalo tunajšie Euro Info Centrum (EIC) pri Regionálnom poradenskom a informačnom centre.

V dovedna 10 prednáškach a prezentáciách sa okolo 80 účastníkov seminára v rozhodujúcej miere z Prešovského kraja, hlavne obchodníkov s textilom, drogériou a pod., dozvedelo podrobnejšie o moderných informačných technológiách.

Veľmi sa zaujímali o. i. o otázky digitálneho podpisu, pýtali sa na jeho bezpečnosť, koľko bude stať jeho registrácia a overovanie. Dostali informácie aj napr. o tom, ako má vyzerať webová stránka, ako ju využiť na podporu predaja, čo má na nej určite byť, čo vôbec nie, ako graficky náročná má byť, že každý druhý deň by mali na nej aktualizovať cenníky a i.

Prešovské EIC vôbec prvý takýto seminár zorganizovalo s podporou Európskej komisie v rámci jej propagačnej kampane v tomto polroku zameranej na rozvoj elektronického obchodu. Informačná pracovníčka EIC Mária Dirgová na základe výsledkov prieskumu z mája 2000 medzi 54 tisíc malými a strednými podnikateľmi v SR konštatovala, že na internet bolo napojených iba 14 percent z nich a ak využívali počítače, tak len na vedenie ekonomickej agendy. Na akcii 5. apríla vyzdvihla skutočnosť, že všetci prednášatelia vystúpili zadarmo. Práve oni ocenili, že prišlo až toľko záujemcov, i keď M. Dirgová konštatovala, že rozoslali dovedna 1000 pozvánok. Jej sa páčilo, že medzi účastníkmi boli aj ženy.

 
10.4.2001 | Pridal: Redakcia PIS | Spoločnosť | čítané: 2210 krát