Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

V ZVL Prešov trvá kvôli nevyplateným mzdám štrajková pohotovosť

Kvôli nevyplateným mzdám ostávajú zamestnanci spoločnosti ZVL Prešov v štrajkovej pohotovosti. Ako spresnil dnes pre TASR člen predsedníctva Rady Odborového zväzu (OZ) KOVO Jozef Balica, situácia vo fabrike sa zdramatizovala po tom, čo zamestnávateľ nedodržal výplatný termín aj za mesiac máj.

"Popri štrajkovej pohotovosti máme pripravené podnety na Inšpektorát práce a trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu nevyplatenia mzdy, " informoval odborový predák. Zároveň, ako povedal, odborári pripravujú na 23. jún protestný pochod mestom Prešov.
Podľa Balicu je smutné, že vedenie spoločnosti reaguje len pod tlakom odborov a vypláca mzdy iba po častiach a mimo dohodnutý termín.
Od 15. júna je približne 300 zamestnancov ZVL kvôli odbytovej kríze doma na 60 % mzdy a do práce by sa mali vrátiť 29. júna.
Štrajkovú pohotovosť vyhlásili vo firme na protestnom zhromaždení 19. mája kvôli nevyplateným marcovým mzdám. Keď spoločnosť vyrovnala svoje marcové záväzky, nastal problém aj s aprílovou výplatou, z ktorej uhradili do konca mája len polovicu, dodal Balica.

(tasr)

Súvisiace články
29.6.2009 Zamestnaci ZVL Auto Prešov nastúpili do práce po nútenej dovolenke 21.5.2009 ZVL Auto chce časť aprílovej mzdy zamestnancom vyplatiť do 2 týždňov 19.5.2009 Zamestnanci prešovskej firmy ZVL Auto zostávajú v štrajkovej pohotovosti
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK