Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Mladých vlamačov do baru v krátkom čase vypátrali

Policajti z Veľkého Šariša za necelý deň od oznámenia, vypátrali a obvinili páchateľov krádeže vlámaním do jedného z barov v obci Fintice v okrese Prešov. Z prečinu krádeže obvinili dvoch mladíkov vo veku 18 a 19 rokov z Fintíc. Ti sa v pondelok 15. júna krátko pred polnocou vlámali do baru. Vypáčili jedno z okien a vošli dnu. Zaujímali sa predovšetkým o alkohol, cigarety, žuvačky a cukríky. Celkovú škodu vyčíslili na takmer 850 eur (25.607 Sk).

"Policajti obvinených zadržali a umiestnili v policajnej cele s návrhom na obžalobu, " informoval dnes TASR Daniel Džobaník z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Spomenul aj úspech humenských policajtov, ktorým sa podarilo chytiť trojicu zlodejov rôzneho náradia, ale aj kolies.
Mladí muži z obce Ptíčie začiatkom mája preskočili oplotenie a rozpílili zámok na sklade v objekte Majer Podskalka, odkiaľ ukradli predlžovacie káble, vŕtačku, flexibrúsky, zvárací agregát a ďalšie náradie v hodnote asi 2000 eur (60.252 Sk). Dvaja z trojlístka zlodejov majú na svedomí aj ďalšiu krádež. V noci na 7. júna sa spoločne s 23 ročným mužom z tej istej obce vlámali do bývalého skladu civilnej ochrany v Ptíčom. Ukradli 14 hliníkových diskov s pneumatikami na osobné autá. Spôsobili škodu takmer 11.000 eur (331.386 Sk).
Džobaník dodal, že najstarší z obvinených skončil vo väzbe, ostatných stíhajú na slobode.

(tasr)

Mohlo by Vás zaujímať
Dopravno-bezpečnostná akcia
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK