Sobota, 27. apríl 2024
Meniny má Jaroslav | zajtra Jarmila

Smrteľné zranenia 39-ročnej ženy pravdepodbne spôsobila druhá osoba

Vyšetrovanie prípadu úmrtia 39-ročnej ženy, ktorej telo objavil jej priateľ v nedeľu 26.júla popoludní v jednom z rodinných domov v Ľuboticiach, okres Prešov, preukázalo nové skutočnosti.

Na základe nich pôvodné trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia prekvalifikoval prešovský policajný vyšetrovateľ na zločin zabitia. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove Magdaléna Fečová.

Po príchode rýchlej zdravotníckej pomoci na miesto, žena už nedýchala a resuscitácia bola neúspešná. Ohliadajúca lekárka zistila na tele mŕtvej ženy modriny, na niektorých častiach tela aj staršie, taktiež poranenie dolnej pery. Z tohto dôvodu na miesto prizvali aj znalca z odboru súdneho lekárstva. Lekárka i privolaný patológ v nedeľu nevylúčili cudzie zavinenie, presnú príčinu smrti však mala určiť až nariadená súdno-lekárska pitva.

Fečová spresnila, že podľa predbežnej správy z pitevného nálezu, bezprostrednou príčinou smrti nebohej bolo pomliaždenie mozgu s vnútrolebečným krvácaním, ktoré bolo najpravdepodobnejšie spôsobené druhou osobou.

Zo spáchania uvedeného skutku je podozrivý 40-ročný muž z Ľubotíc. Vyšetrovateľ podozrivého zadržal a je umiestnený v cele policajného zaistenia. Prípad vyšetruje Úrad justičnej a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Prešove.

(TASR)

Súvisiace články
27.7.2009 Presnú príčinu smrti 39 ročnej ženy určí až pitva
Mohlo by Vás zaujímať
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
Pri rannej kontrole
dosiahol hodnotu takmer 1,5 promile.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK