Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Smrteľné zranenia 39-ročnej ženy pravdepodbne spôsobila druhá osoba

Vyšetrovanie prípadu úmrtia 39-ročnej ženy, ktorej telo objavil jej priateľ v nedeľu 26.júla popoludní v jednom z rodinných domov v Ľuboticiach, okres Prešov, preukázalo nové skutočnosti.

Na základe nich pôvodné trestné stíhanie vo veci pre prečin usmrtenia prekvalifikoval prešovský policajný vyšetrovateľ na zločin zabitia. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove Magdaléna Fečová.

Po príchode rýchlej zdravotníckej pomoci na miesto, žena už nedýchala a resuscitácia bola neúspešná. Ohliadajúca lekárka zistila na tele mŕtvej ženy modriny, na niektorých častiach tela aj staršie, taktiež poranenie dolnej pery. Z tohto dôvodu na miesto prizvali aj znalca z odboru súdneho lekárstva. Lekárka i privolaný patológ v nedeľu nevylúčili cudzie zavinenie, presnú príčinu smrti však mala určiť až nariadená súdno-lekárska pitva.

Fečová spresnila, že podľa predbežnej správy z pitevného nálezu, bezprostrednou príčinou smrti nebohej bolo pomliaždenie mozgu s vnútrolebečným krvácaním, ktoré bolo najpravdepodobnejšie spôsobené druhou osobou.

Zo spáchania uvedeného skutku je podozrivý 40-ročný muž z Ľubotíc. Vyšetrovateľ podozrivého zadržal a je umiestnený v cele policajného zaistenia. Prípad vyšetruje Úrad justičnej a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Prešove.

(TASR)

Súvisiace články
27.7.2009 Presnú príčinu smrti 39 ročnej ženy určí až pitva
Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK