Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Remscheid chystá Prešovčanom organový koncert

Dnes dopoludnia navštívila radnicu skupina zahraničných turistov z partnerského mesta Remscheid.

Na stretnutí s primátorom Pavlom Hagyarim sa hovorilo o novej Prešovskej ulici v Nemecku a o zámere pomenovať jednu z ulíc v Prešove po meste Remscheid, ale tiež o koncerte, ktorý sa uskutoční v túto stredu 5.8.2009 v Konkatedrále sv. Mikuláša v Prešove. Slávnostný večer bude patriť organovej virtuózke, ktorú si so sebou priviedla delegácia z Remscheidu.

Koncert remscheidskej organistky v Konkatedrále sv. Mikuláša v Prešove – aj takto v praxi vyzerá živé partnerstvo medzi mestami Prešov a Remscheid. Koncert ako aj dnešnú návštevu delegácie z Nemecka na prešovskej radnici zorganizovalo združenie „Remscheid – Prešov“. Jeho zástupcovia na stretnutí s primátorom hovorili o vzájomných slovensko-nemeckých väzbách, o dopade hospodárskej krízy i skúsenostiach so zavedením eura. „Som rád, že vás tu dnes môžem prijať, pretože sám som mal česť byť pred niekoľkými týždňami vo vašom krásnom meste a otvárať „Pressover Strasse“ – Prešovskú ulicu. Verím, že sa v našom meste budete dobre cítiť a keď sa tu opäť vrátite, nájdete si tiež svoju „Remscheidskú ulicu, “ povedal počas prijatia primátor mesta Prešov, Pavel Hagyari. „Je veľa toho, čo nás spája. Okrem histórie to je zaiste i budúcnosť a naše spoločné projekty. Som rád, že jeden z nich sa realizuje už teraz v podobe koncertu vážnej hudby v našej konkatedrále. “

Organový koncert hudobníčky z Remscheidu sa uskutoční v stredu 5.8.2009 o 19:30 hod. Výťažok z neho poputuje neziskovej organizácii, ktorá podporuje obete domáceho násilia.

(Katarína Pirohová, hovorkyňa primátora mesta)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK