Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Rekonštrukciu Metodovej ulice v Prešove plánujú ukončiť v auguste

Projekt rekonštrukcie ulíc Svätoplukova a Metodova, ktorý v rozpočtovom náklade 663.179 eur (19,98 milióna Sk) realizuje mesto Prešov, sa dostáva do svojej poslednej fázy.

Ide o dve uličky, ktoré sa z východnej strany kolmo napájajú na Hlavnú ulicu prechádzajúcu centrom mesta.

Vedúci oddelenia investičnej výstavby MsÚ v Prešove Ľudovít Koháni dnes pre TASR uviedol, že stavebné práce sa začali ešte v júni minulého roka. Vlani sa preinvestovalo 407.953 eur (12,29 milióna Sk) a na tento rok radnica vyčlenila sumu 255.226 eur (7,69 milióna Sk). Na jar tohto roka skolaudovali a odovzdali do užívania Svätoplukovu ulicu, ktorá prešla kompletnou rekonštrukciou od Hlavnej ul. až po Kmeťovo stromoradie.

"Ďalšie práce pokračujú podľa stanoveného harmonogramu a zostáva nám ešte dokončiť dlažbu na Metodovej ulici. Ukončenie rekonštrukcie je naplánované na koniec augusta, " spresnil Koháni.

Na približne 100-metrovom úseku Metodovej ulice už položili asi polovicu dlažby, ktorá je síce z nového materiálu, ale bude podobná tej pôvodnej v starom štýle. Po oboch stranách cesty upravili a vydláždili dva a pol metra široké chodníky pre peších.

V rámci rekonštrukcie došlo k výmene vedenia nízkeho napätia elektriny, telekomunikačných rozvodov a rovnako sa vymenili aj staré dažďové zvody. Na ulici pribudlo osem nových stožiarov verejného osvetlenia a pripravené sú aj miesta na výsadbu stromov.

Podľa Kohániho stavebné práce v tejto časti mesta sťažovalo najmä to, že ulica musela byť aj počas rekonštrukcie priechodná pre chodcov a rovnako museli vytvárať koridor pre zásobovanie obchodných prevádzok, ktoré sa tu nachádzajú. Po ukončení prác budú tieto ulice slúžiť Prešovčanom ako ďalšia časť pešej zóny.

(TASR)

Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Ďalšie kroky k bezpečnejšiemu prostrediu na prešovských školách
Mesto Prešov podniká ďalšie kroky k tomu, aby sa žiaci prešovských škôl učili v bezpečnejšom prostredí. Jedným z nich je séria školení, ktorých sa zúčastňuje vyše 60 odborníkov zo školského prostredia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK