Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

PUĽS: nový celosúborový program

Živá krása je názov nového celosúborového programu folklórneho kolektívu PUĽS, súčasti Divadla Alexandra Duchnoviča (DAD) v Prešove. Jeho premiéru chystajú na sobotu 28. apríla a bude to veľký sviatok, pretože naposledy sa takto PUĽS predstavil v roku 1997.

Umelecký šéf súboru a autor námetu a scenára programu Juraj Švantner 25. apríla na tlačovej besede v Prešove informoval, že realizáciu predstavenia umožnila minulý rok pridelená účelová dotácia 300 tisíc Sk z Ministerstva kultúry SR. Režisérom a choreografom programu je Juraj Goga.

Podľa tvorcov má sa divák na čo tešiť. Program Živá krása je pestrý dramaturgickým výberom a dovedna 30 účinkujúcich predstaví ľudový tanec a spev nielen Rusínov a Ukrajincov, ale aj Maďarov, Rómov a Židov, žijúcich na východnom Slovensku. Podľa J. Švantnera vynikajúca je úprava ľudových piesní, ktorú už tradične pre súbor urobil Vladimír Ľjubimov.

PUĽS premiéru pripravil vo svojej 45. sezóne.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK