PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/5276/pocas_oslav_vyrocia_sedlic_utocnik_bodol_mladika_nozom_do_hrudnika.html

Počas osláv výročia Sedlíc útočník bodol mladíka nožom do hrudníka

Mimo ohrozenia života je 24-ročný mladík zo Sedlíc, okres Prešov, ktorého v nedeľu (9.8.) večer počas osláv výročia obce, napadol nožom miestny obyvateľ.

Hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Drahoslava Skopárová dnes pre TASR uviedla, že pacient má bodno-rezné poranenie na bočnej strane hrudníka, pričom nebola zasiahnutá hrudná dutina a zo zranení sa bude liečiť približne tri týždne.

V súvislosti s týmto prípadom policajný vyšetrovateľ obvinil v pondelok (10.8.) 42-ročného útočníka zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva.

Ako dnes informoval Daniel Džobaník z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, obvinený počas osláv približne o 22.00 h napadol poškodeného pred miestnym barom. S nožom v ruke sa ho opakovane pokúsil zasiahnuť, pričom prvý útok napadnutý muž odrazil a chcel po ňom odísť. Vzápätí však nasledoval druhý útok, pri ktorom ho nožom zasiahol do hrudníka a ramena.

Policajti po príchode do obce začali po násilníkovi pátrať, pričom nasadili aj služobného psa. Ten zachytil stopu a nasmeroval policajtov k jednému z rodinných domov. V označenom dome útočníka zadržali a následne predviedli na políciu. Keďže bol pod vplyvom alkoholických nápojov procesné úkony s ním sa vykonali až na druhý deň.

(TASR)

 
11.8.2009 | Autor: TASR | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1284 krát