PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/5296/policajti_vypatrali_sprejerov_a_prichytili_pytliakov.html

Policajti vypátrali sprejerov a prichytili pytliakov

Popradskí policajti vypátrali a obvinili z prečinu poškodzovania cudzej veci dvoch miestnych občanov a jedného Bratislavčana, ktorí postriekali sprejmi bytový dom na Komenského ulici v Poprade.

Trojica mladých mužov vo veku od 19 do 22 rokov potúžená alkoholom prišla v sobotu 15. augusta krátko pred 20. hodinou k bytovému domu a na hnedý obklad steny nastriekala bielou farbou rôzne nápisy.

"Spôsobená škoda zatiaľ nebola vyčíslená, " uviedol dnes Daniel Džobaník z Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Prešove. Súčasne informoval aj o pätici mladých pytliakov, ktorých v nedeľu 16. augusta prichytili pri pytliačení v rieke Ondava policajti z Obvodného oddelenia PZ v Turanoch nad Ondavou počas obchádzkovej služby. Jeden z mužov vo veku 19 až 24 rokov bol zo Stropkova, ďalší štyria z obce Gribov v okrese Stropkov. Ryby lovili nepovoleným spôsobom. Vyrobili si sako s obvodom 150 centimetrov, ktorým ulovili osemnásť rôznych druhov rýb. Miestna organizácia Slovenského rybárskeho zväzu vyčíslila škodu na približne 30 eur (900 Sk). Pytliaci museli úlovok vrátiť.

Džobaník informoval aj o náleze munície z druhej svetovej vojny, ktorú našli v nedeľu 16. augusta v lesnom poraste pri ceste k pozemkom bývalých štátnych majetkov v rekreačnej oblasti Domaša, časť Dobrá. Policajti miesto nálezu zabezpečili a pyrotechnik muníciu na mieste zneškodnil za prísnych bezpečnostných podmienok.

(TASR)

 
17.8.2009 | Autor: TASR | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1230 krát