Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Prvé preteky na novom cyklochodníku

Od dnes si cyklisti a in-line korčuliari konečne môžu prísť na svoje. Symbolickou súťažou „Grand Prix na kolieskach“ sa dnes totiž oficiálne otvoril cyklochodník pod Bikošom.

Preteky na bicykloch či kolieskových korčuliach, na ktoré vyzval primátor mesta Prešov novinárov a poslancov, prišli podporiť aj vozičkári. Aj pre nich totiž bude slúžiť nový asfaltový pás spájajúci Prešov s Veľkým Šarišom.

Dokončenie cyklochodníka sprevádzalo viacero komplikácií. Dôvodom predĺženie plánovaných termínov ukončenia tejto stavby boli najmä náročné majetkovo-právne vysporiadania. Problémom by však od dnes mal byť koniec. Chýbajúci úsek, ktorý má spájať Prešov so susedným Veľkým Šarišom, je dokončený a je zrejme najkrajším cyklochodníkom v meste. Je určený pre cyklistov, on-line korčuliarov, pri jeho výstavbe sa však nezabudlo ani na osobitný pás pre chodcov, rodinky s kočíkmi či ľudí prepravujúcich sa na invalidných vozíkoch. Práve tí dnes dokázali, že takáto investícia mesta môže potešiť aj skupinu telesne postihnutých.

„Som skutočne veľmi rád, že táto etapa stavby cyklochodníka v Prešove je ukončená a Prešovčania ho konečne môžu začať užívať so všetkým komfortom. Bol to náročný proces, investícia mesta v rozsahu približne 186,5 tis. €. No myslím, že to stojí za to. V budúcnosti sa v sieťovaní Prešova cyklochodníkmi určite bude pokračovať. Pri výstavbe chodníkov navyše myslíme aj na detaily, ako sú záchytné madlá pri priechodoch cez cestu, ktoré zvyšujú bezpečnosť korčuliarov, “ povedal na otvorení cyklochodníka pod Bikošom primátor mesta Prešov Pavel Hagyari. V zápätí vyzval účastníkov na spoločný prejazd novým cyklochodníkom na „kolieskových“ dopravných prostriedkoch. Víťaza symbolických pretekov v cieli čakala fľaša špeciálnej „pohonnej hmoty“ z prešovských liehovarov.

(Katarína Pirohová, hovorkyňa primátora mesta)

Súvisiace články
28.8.2009 Otvorenie cyklochodníka pod Bikošom
Mohlo by Vás zaujímať
Na Solivare pribudne 46 nových parkovacích miest
Mesto Prešov vybuduje na Solivare 46 nových miest na parkovanie. Parkoviská pribudnú na Lesníckej ulici medzi 4 vnútroblokmi, kde ľudia doteraz parkovali iba na nespevnených plochách. Zhotoviteľ má ukončenie prác naplánované do konca septembra 2024.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK