PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/5352/na_cestach_v_presovskom_kraji_vyzbierala_na_pokutach_10-826_eur.html

Na cestách v Prešovskom kraji vyzbierala na pokutách 10.826 eur

Dovedna 10.826 eur (326.144 Sk) vyzbierali policajti na pokutách počas dopravnej kontroly, ktorá sa v rámci celoslovenskej akcie konala v sobotu 5. septembra na cestách v Prešovskom kraji.

Ako dnes informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová, akcia prebiehala od 6. do 11. hodiny a zúčastnilo sa na nej spolu 118 policajtov. Zamerali sa na dodržiavanie ustanovení o povolenej rýchlosti, zákazu požívania alkoholu vodičmi motorových vozidiel, používanie bezpečnostných pásov a zároveň pátrali po osobách a veciach.

Počas akcie zaevidovali spolu 295 priestupkov, z ktorých 272 riešili na mieste v blokovom konaní. Na príslušné okresné dopravné inšpektoráty bolo oznámených päť priestupkov. Požitie alkoholických nápojov zistili u troch vodičov, ktorým okamžite zadržali vodičský preukaz. Jedného z vodičov pokutovali za nedodržanie bezpečnostnej prestávky a šiestich za to, že vozidlá neboli označenie nálepkou, ktorá preukazuje úhradu za užívanie vymedzených úsekov a ciest.

(TASR)

 
6.9.2009 | Autor: TASR | Polícia a záchranné zložky | čítané: 979 krát