Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Nováčikov ako maku

Tak ako sme už pred časom avizovali, malý futbal neodpočíva ani počas letných prázdnin. Dôkazom toho je fakt, že na tomto poli sa udiali niektoré zaujímavé zmeny, ale aj úplné novinky.

Pod našim drobnohľadom bude tentoraz druhá uličná liga vo futbale. Okrem tradičných účastníkov si cestu do Prešovskej asociácie klubov malého futbalu našli aj nováčikovia. Poďme najprv k už avizovaným zmenám. Bezprostredne po skončení súbojov o tretie miesto v GRANITO Cupe medzi Elmontom a Floxom, došlo ku kurióznej situácii, keď oba celky ohlásili fúziu. Vznikol tak jeden tím, ktorý bude v druhej lige hrať pod názvom Elmont Flox a mal by platiť za jedného z favoritov súťaže. Podobný spôsob účinkovania v tejto súťaži zvolili aj AM Computer a Nešpora city. Zlúčenie sa tentoraz obišlo bez komplikovaného názvu a tak prinajmenšom na jednu sezónu sa z ligového pelotónu stratí Nešpora city a ostane tam iba AM Computer.
Aj futbalové cestičky sa niekedy uberajú kľukatým smerom. Na vlastnej koži to pocítil exprvoligista FC Špic, ktorý sa premenoval na Čiko. Dôvodom tohto premenovania je prozaická skutočnosť, že sponzor Bistro M+M sa stalo partnerom pre nováčika prvej ligy Dubník. Plejádu premenovaných mužstiev uzatvára taktiež exprvoligista Zedon, ktorý sa zmenil na exoticky znejúci Palmeiras. Nevedno kde vznikla inšpirácia ku takémuto kroku, ale ak sa chlapci nechali ovplyvniť juhoamerickým poňatím hry, môže to byť len a len prínosné.
Potešiteľný fakt, ktorý je nutné zaznamenať, je ten, že malý futbal sa obohacuje aj o úplne nové tváre. Dôkazov je hneď niekoľko. Na jedno z najúspešnejších a najslávnejších mužstiev v prešovskom malom futbale vôbec, sa pokúsi nadviazať celok Sídlisko II. Pod týmto názvom v nedávnej minulosti bojoval niekoľkonásobný víťaz celej súťaže. Ako sa bude dariť ich nasledovníkom zatiaľ nevedno, ale súdiac podľa zvoleného názvu, nemajú práve malé ambície. Ďalším nováčikom je nie celkom neznáme mužstvo Starých pánov, ktorí už niekoľko rokov brázdia kolbištia okresných futbalových súťaží, ale v tejto sezóne dali prednosť uličnej lige. Veľkým prísľubom je aj celok Pulp, ktorého kostru tvoria nádeje prešovských zelených trávnikov z populárneho Tatranu. Bude určite zaujímavé sledovať, ako sa mladí borci prispôsobia novým podmienkam, ale aj povinnostiam vyplývajúcim z ich účinkovania v náročných republikových súťažiach. Predposledným v rade nových tvárí je tím Vasko, ktorý však už okúsil pred niekoľkými sezónami druholigový chlebík, ale pod názvom Sršne. Vtedy sa im zvlášť jarná časť nevydarila, ale tentoraz sú plní odhodlania zúročiť skúsenosti a nemotať sa na chvoste súťaže. Do týchto chvíľ najmenej informácií sa nám podarilo získať o v poradí už treťom (!) mančafte zo Švábov, ktorý bude účinkovať pod veľavravným neapolským názvom SSC a vari prinesie novú doposiaľ nepoznanú kvalitu do súťaže.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK