PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/5432/udajny_pachatel_vrazdy_72-rocneho_rybara_je_v_cele_policajneho_zaistenia.html

Údajný páchateľ vraždy 72-ročného rybára je v cele policajného zaistenia

Polícia obvinila z obzvlášť závažného trestného činu vraždy 24-ročného Mareka P. z obce Krížová Ves, okres Kežmarok.

Ten mal v presne nezistenom čase medzi 19. -23. septembrom pri rieke Poprad neďaleko obce Krížová Ves usmrtiť 72-ročného rybára zo Spišskej Belej. Na mimoriadnej tlačovej besede o tom dnes informoval médiá riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove František Leško.

Na niekoľko dní stojace opustené osobné auto na brehu rieky v spomínanej lokalite upozornil políciu 23. septembra člen rybárskej stráže. Policajti našli po prehliadke blízkeho okolia vozidla v priekope nehybné telo staršieho muža. Obhliadajúci lekár skonštatoval úmrtie v dôsledku cudzieho zavinenia.

Počas vyšetrovania sa zistilo, že k spáchaniu tohto skutku došlo po tom, ako dnes už nebohý muž upozornil mladíka na to, že nelegálne loví ryby. Ten sa však pravdepodobne rozzúril, staršieho muža najskôr kopol hlavy, potom, ako spadol na zem, hodil mu na hlavu približne päť kilogramov vážiaci kameň a nakoniec ho udieral skalami aj do tváre.

O deň neskôr sa údajne obvinený vrátil na miesto činu a odtiaľ zobral čižmy a udicu, s ktorou poškodený chytal ryby. "Uvedené veci sa neskôr našli počas prehliadky v dome obvineného, " doplnil policajný riaditeľ. Na mieste činu boli zaistené biologické stopy, ktoré pomohli mladíka z tohto skutku usvedčiť. Nakoniec sa k skutku počas výsluchu priznal.

Leško uviedol, že obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody v dĺžke 20-25 rokov. Momentálne sa nachádza v cele predbežného zaistenia a v súčasnosti sa spracováva návrh na jeho vzatie do väzby.

(TASR)

 
28.9.2009 | Autor: TASR | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1294 krát