PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/547/pivo-_hudba-_beh_a_zabava_v_kysaku.html

Pivo, hudba, beh a zábava v Kysaku

Kysak - Blíži sa siedmy ročník podujatia pre všetkých priaznivcov športu, piva a dobrej zábavy. Kysacký pivný maratón sa uskutoční v nedeľu, v Kysaku (pri horárni). Výhodná poloha obce Kysak každoročne pritiahne na túto akciu mnoho Prešovčanov, Košičanov i ľudí z okolitých obcí.

Ako nám prezradil hlavný usporiadateľ Janko Koščak, aj teraz bude o zábavu postarané. Medzi sprievodnými akciami maratónu nebude chýbať detský lízankový beh, výstava pivných karikatúr Fedora Vica, pivné súťaže, či záverečná diskotéka.

Okrem toho vystúpi na podujatí Braňo Moysej a Drišľak (v minulosti na Kysackom pivnom maratóne hrali napríklad I. M. T. Smile, Peha, No Name, či Mloci).

No a ako bude vyzerať samotný maratón?
„Trať bude mať tentoraz päť kilometrov, bude prechádzať obcou a okolitým lesom a na bežcov bude čakať päť stanovíšť s malým pivom. Štartuje sa v dvoch kategóriách - muži a ženy, každý z pretekárov musí, pochopiteľne, dovŕšiť 18 rokov,“ povedal nám J. Kočšak.

Prezentácia účastníkov bude od 12.00 do 13.30 hod. v deň a na mieste konania, štartovné je 50 korún, pričom v cene je pivo na trati a guľáš.

 
17.5.2001 | Autor: Michal Frank | Šport | čítané: 2503 krát