Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

Dopravná nehoda znemožnila v noci prejazd tunelom v smere do Prešova

Nepriaznivé poveternostné podmienky a súvislá vrstva snehu boli pravdepodobne príčinou dopravnej nehody kamióna, v dôsledku ktorej bola v noci nadnes na niekoľko hodín odstavená premávka cez Tunel Branisko, v smere z Levoče do Prešova.

Ako dnes informoval TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, približne o 22.40 h asi 200 metrov od východného portálu tunela došlo k skríženiu ťahača s návesom, ktorý zablokoval komunikáciu. Z tohto dôvodu polícia uzavrela prejazd tunela v jednom smere a dopravu z Levoče na Prešov odklonila cez horský priechod Branisko, v opačnom smere bol tunel prejazdný.

Pri nehode došlo k prerazeniu palivovej nádrže nákladného auta, z ktorej vytekala nafta do cestného žľabu. Hasiči po príchode na miesto odpojili akumulátor, aby nedošlo k elektrickému skratu a následnému vzniku požiaru a do skorých ranných hodín za pomoci absorpčných rohoží odstraňovali unikajúce palivo.

Hasiči likvidovali aj vytečený olej z dodávky, ktorá pravdepodobne po šmyku zostala stáť v strede cesty neďaleko kamióna. K stretu vozidiel podľa operačného dôstojníka nedošlo a žiadne osoby neutrpeli zranenia.

Odstraňovanie následkov nehody trvalo až do skorých ranných hodín. Plnú obojsmernú premávku cez tunel sa podľa oznamu dopravného dispečingu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove podarilo obnoviť dnes o 6.00 h.

(TASR)

Mohlo by Vás zaujímať
Dopravno-bezpečnostná akcia
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK