PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/5492/dopravna_nehoda_znemoznila_v_noci_prejazd_tunelom_v_smere_do_presova.html

Dopravná nehoda znemožnila v noci prejazd tunelom v smere do Prešova

Nepriaznivé poveternostné podmienky a súvislá vrstva snehu boli pravdepodobne príčinou dopravnej nehody kamióna, v dôsledku ktorej bola v noci nadnes na niekoľko hodín odstavená premávka cez Tunel Branisko, v smere z Levoče do Prešova.

Ako dnes informoval TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, približne o 22.40 h asi 200 metrov od východného portálu tunela došlo k skríženiu ťahača s návesom, ktorý zablokoval komunikáciu. Z tohto dôvodu polícia uzavrela prejazd tunela v jednom smere a dopravu z Levoče na Prešov odklonila cez horský priechod Branisko, v opačnom smere bol tunel prejazdný.

Pri nehode došlo k prerazeniu palivovej nádrže nákladného auta, z ktorej vytekala nafta do cestného žľabu. Hasiči po príchode na miesto odpojili akumulátor, aby nedošlo k elektrickému skratu a následnému vzniku požiaru a do skorých ranných hodín za pomoci absorpčných rohoží odstraňovali unikajúce palivo.

Hasiči likvidovali aj vytečený olej z dodávky, ktorá pravdepodobne po šmyku zostala stáť v strede cesty neďaleko kamióna. K stretu vozidiel podľa operačného dôstojníka nedošlo a žiadne osoby neutrpeli zranenia.

Odstraňovanie následkov nehody trvalo až do skorých ranných hodín. Plnú obojsmernú premávku cez tunel sa podľa oznamu dopravného dispečingu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove podarilo obnoviť dnes o 6.00 h.

(TASR)

 
14.10.2009 | Autor: TASR | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1334 krát