Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Objavte krásu prešovských zvonov - v novembrovom Objavovaní Prešova

Počas najbližšieho víkendu pokračuje "Objavovanie Prešova" ďalšou zaujímavou témou. V sobotu 14.11. a v nedeľu 15.11. čaká na všetkých zvedavcov pútavé rozprávanie o prešovských zvonoch a ich tvorcoch.

Zvony a slávni zvonolejári

"Zvony a slávni zvonolejári" - tak znie téma ďalšieho pokračovania netradičných prechádzok mestom. Počas víkendu 14. -15. november 2009 budú všetkým záujemcom o históriu k dispozícii dve obľúbené sprievodkyne. "Prešov nezaostával za inými mestami, aj tu žili slávni zvonolejári a kovolejári. Ak sa o nich a ich tvorbe chcete dozvedieť viac, ak si trúfate na veľa-veľa schodov do kostolnej veže, aby ste videli a nielen počuli tlkot srdca zvona, čakáme vás aj na tomto „Objavovaní“, " pozýva Darina Petranská, jedna zo sprievodkýň. Miesto stretnutia všetkých záujemcov je Mestský úrad Prešov, Hlavná 73. V sobotu 14.11. 2009 o 10:00 sprevádza PhDr. Darina Petranská, v nedeľu 15. 11. 2009 o 14:00 bude na zvedavcov čakať Mgr. Andrea Sivaničová. Vstupenky si môžete zakúpiť vopred za cenu 1,29 € (39, -Sk), v deň konania akcie za 1,49 € (45, -Sk) v Mestskom informačnom centre (Hlavná 67). Zvedavé deti majú vstup na prechádzku históriou svojho mesta zadarmo.

Mohlo by Vás zaujímať
Knižnica na (ne)roztrhanie: Audioknihy pre každého
PREŠOV – Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove naplánovala pre verejnosť v marci mimoriadne rozmanitý program. Čitatelia aj nečitatelia si budú môcť vybrať z kolekcie besied, workshopov, v ponuke bude i originálna výstava a vyhlásenie regionálnej súťaže. Do knižničných služieb pribudne aj plánovaná novinka – audioknihy.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK