Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

FHE: Padequa

Skupina Padequa vznikla v Prešove, ale jej členovia pochádzajú i z Cerniny (okres Svidník) a Sabinova. Kapela sa pohybuje v alternatívnych vodách. Zaujímavosťou je, že okrem slovenčiny má texty vo viacerých jazykoch, vrátane rusínčiny.

Padequa

Názov Padequa vznikol poslovenčením francúzskeho Pas de quoi (niet za čo). „Nechceli sme mať francúzsky názov, ale páčilo sa nám, ako to znie, “ vraví Zdenka Kvasková, speváčka, gitaristka a ústredná postava tohto zoskupenia. Okrem nej skupinu tvoria Jarko Ďurček - gitara, vokály, Dalibor "Dalis" Jeník - bicie nástroje a Tomáš "Frapko" Fesič - basgitara.

Padequa debutovala v decembri 2008 na súťaži 6. Prešovský študentský Liverpool, ktorú hneď aj vyhrala. Odmenou bolo natočenie niekoľkoskladbového promo-cédečka, ktoré kapela nahrala v roku 2009. Po úspechu na akcii nasledovala séria koncertov. Momentálne pribrzdil skupinu odchod bubeníka za veľkú mláku.

Web: http://www.bandzone.cz/padequa

Z bibliografie:
http://www.frenky.sk/clanok.php?clanok_id=524

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK