Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

FHE: Lečo Party

Dixieland Lečo Party pri prešovskej Mládežníckej dychovke z Domu pionierov a mládeže pôsobil v sedemdesiatych rokov. Jeho personálne zloženie bolo čiastočne totožné s vtedajšou prešovskou hviezdou - kapelou Eufónia.

Lečo Party

Ako dokumentuje fotografia, na pódiu boli všetci hudobníci (okrem klarinetistu Vlada Grejtáka a Petra Baláža) člemni Eufónie. Jeden z hudobníkov, bubeník Vlado Šofranko, mal len 13 rokov, keď začal hrať džez... . A hral ho perfektne. Do skupiny nastúpil v roku 1973 alebo 1974, keď striedal Štefana Pončáka.

Zostava komba Lečo Párty v roku 1972 bola Igor Hudáček, Vlado Charlie Šofranko, Vlado Grejták, Fero Turák, Laci Kišeľák a Peter Baláž.

Na už spomínaného Petra Baláža spomína po rokoch jeho spoluhráč Fero Turák slovami: „Ten človek už, žiaľ, nežije, ale zaslúžil sa o rozvoj hudby v Prešove ako bendžista v dixielande a hráč na eufónium v Mládežníckej dychovke. Okrem toho bol vynikajúcim maliarom, vyštudoval to v Prešove na PgF UJPŠ. “

Foto: archív F. Turáka

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK