Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Internacionáli zastavili čas

Dvadsiaty prvý ročník Pohára primátora futbalových internacionálov v Prešove ukázal, že čas je relatívny pojem. „Old boys“ telom, nie však duchom ukázali všetkým prítomným, že futbal zabáva v každom veku a netrpí na kvalite, aj keď ho hrajú skôr narodení. Internacionáli a priatelia Tatranu Prešov, Mesto Prešov, Lokomotíva Košice, Novy Sacz a Sabinov to rozbalili vo veľkom štýle v hale Prešovskej Univerzity.

PREŠOV. Za favorita turnaja boli pasovaní predovšetkým domáci hráči Tatranu Prešov, ktorí predpoklady napĺňali od chvíle, keď zvíťazili s Poliakmi 3:1. Do hry však vážne chceli prehovoriť aj hostia z Košíc, ktorí si poradili s reprezentantmi Mesta Prešov 4:3. Mimochodom mená ako Paťo Páll, „Lajcsi“ Štefán, Marián Semančík, Berci Majerník či predstavitelia mladšej generácie internacionálov ako Ľuberda, Štefán ml. , Prusák, Džubara, Vytykač, Talášek, Lamač, z Košíc Golenya, Štecák, Gál, Bečka a ďalší ponúkli nespočet futbalových lahôdok, ktoré sa tak často nevidia. Nenápadne ale razantne turnajom prechádzali reprezentanti Nového Sazcu. Prvotná prehra s Tatranom ich nerozhádzala, postupne zmietli z cesty všetko čo im stálo v ceste a navyše predviedli aj skvelý futsal. Mesto Prešov porazili 3:0, rovnako tak Sabinov, a predovšetkým „Loky“ Košice od nich dostali nakladačku v pomere 1:4.

Prešovčania sa ukázali ako veľkí srdciari

Spočiatku sa zdalo, že o prvenstve sa rozhodne medzi Internacionálmi Prešova a Košíc, ale Nový Sacz to nebral do úvahy. Práve duel Koňarov a Vraňarov, ktorí borci z Lokomotívy zvládli lepšie a zvíťazili 3:1, naznačoval, že trofej ostane na Slovensku. Potom však Poliaci predviedli super výkon a trocha unavených Košičanov porazili. Čakalo sa, že to do kariet zahrá domácim borcom. Tí však „požičali“ mestu Prešov svojich matadorov a vo vzájomnom meraní síl dlho ťahali za kratší koniec. Pár minút pred koncom strhujúceho duelu prekvapujúco prehrávali a až krásne nožničky Vytykača im zachránili aspoň bod. To však bolo málo a z prvenstva sa vôbec po prvý krát v histórii podujatia tešili reprezentanti Nového Saczu. Druhí skočili borci Lokomotívy Košice a tretí domáci Internacionáli Tatranu Prešov.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK