Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Na železničnej trati zrazil rýchlik 16-ročného mladíka

Na druhej dopravnej koľaji medzi železničnými stanicami Poprad - Tatry a Svit prišiel vo štvrtok 10. decembra popoludní o život 16-ročný mladík z okresu Liptovský Mikuláš.

TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Železničnej polície Ľubica Zoňová.

Rušňovodič rýchlika vo výpovedi uviedol, že po odchode zo železničnej stanice Poprad - Tatry a rozjazde v priestore diaľničného mosta vbehol o 15.30 h na trať mladší muž, ktorý skočil do koľajiska približne 30 metrov pred práve prichádzajúci vlak. Napriek okamžitému požitiu rýchlobrzdy sa vzhľadom na krátku vzdialenosť nepodarilo zrážke zabrániť. Privolaný lekár konštatoval, že mladík utrpel viaceré ťažké zranenia, ktorým podľahol. Zároveň nariadil vykonanie súdno-lekárskej pitvy.

Dychová skúška u rušňovodiča nepotvrdila požitie alkoholických nápojov, v ceste však nepokračoval, nakoľko ho vystriedal iný kolega. V dôsledku nehody došlo na druhej dopravnej koľaji k zastaveniu premávky vlakov, ktorá trvala do 17.15 h, čo zapríčinilo meškanie dvoch rýchlikov.

(TASR)

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK