Utorok, 21. máj 2024
Meniny má Zina | zajtra Júlia, Juliana

Vreckári využívajú predvianočný zhon

Predvianočný zhon začali využívať vreckári a drobní zlodeji v Prešove.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove Magdaléna Fečová, počas piatka (11.12.) zaznamenali tamojší policajti minimálne tri takéto prípady. "Na Obvodnom oddelení PZ Prešov - Juh oznámila 43-ročná žena z Ličartoviec v okrese Prešov, že o 12.50 h jej niekto ukradol čiernu koženú dámsku peňaženku. Zlodej využil jej nepozornosť počas nakupovania v predajni potravín na Masarykovej ulici, " dodala Fečová. Krádežou jej vznikla škoda vo výške 200 eur (6025 Sk).

V ten istý deň oznámila 53-ročná žena z Uzoviec, v sabinovskom okrese, že bola okradnutá počas cestovania autobusom MHD v Prešove. "Neznámy páchateľ využil jej chvíľkovú nepozornosť a z kabelky prevesenej cez ruku jej ukradol peňaženku, v ktorej mala 550 eur (16.569 Sk) a dve bankomatové karty.

"Večer oznámil 19-ročný Prešovčan, ktorý predáva na vianočných trhoch v Prešove, že mu doposiaľ neznámy páchateľ ukradol plechovú pokladničku so 600 eurami (18.075 Sk) z osobného auta, ktoré bolo zaparkované pri predajnom stánku na Hlavnej ulici, " doplnila hovorkyňa KR PZ. Páchateľ využil nepozornosť muža pri nakladaní tovaru do vozidla a vtedy pokladničku odcudzil. Poverený príslušník začal vo všetkých prípadoch trestné stíhanie pre prečin krádeže.

(TASR)

Mohlo by Vás zaujímať
Pri rannej kontrole
dosiahol hodnotu takmer 1,5 promile.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK