Štvrtok, 18. apríl 2024
Meniny má Valér | zajtra Jela

Vreckári využívajú predvianočný zhon

Predvianočný zhon začali využívať vreckári a drobní zlodeji v Prešove.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove Magdaléna Fečová, počas piatka (11.12.) zaznamenali tamojší policajti minimálne tri takéto prípady. "Na Obvodnom oddelení PZ Prešov - Juh oznámila 43-ročná žena z Ličartoviec v okrese Prešov, že o 12.50 h jej niekto ukradol čiernu koženú dámsku peňaženku. Zlodej využil jej nepozornosť počas nakupovania v predajni potravín na Masarykovej ulici, " dodala Fečová. Krádežou jej vznikla škoda vo výške 200 eur (6025 Sk).

V ten istý deň oznámila 53-ročná žena z Uzoviec, v sabinovskom okrese, že bola okradnutá počas cestovania autobusom MHD v Prešove. "Neznámy páchateľ využil jej chvíľkovú nepozornosť a z kabelky prevesenej cez ruku jej ukradol peňaženku, v ktorej mala 550 eur (16.569 Sk) a dve bankomatové karty.

"Večer oznámil 19-ročný Prešovčan, ktorý predáva na vianočných trhoch v Prešove, že mu doposiaľ neznámy páchateľ ukradol plechovú pokladničku so 600 eurami (18.075 Sk) z osobného auta, ktoré bolo zaparkované pri predajnom stánku na Hlavnej ulici, " doplnila hovorkyňa KR PZ. Páchateľ využil nepozornosť muža pri nakladaní tovaru do vozidla a vtedy pokladničku odcudzil. Poverený príslušník začal vo všetkých prípadoch trestné stíhanie pre prečin krádeže.

(TASR)

Mohlo by Vás zaujímať
Dopravno-bezpečnostná akcia
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK