Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Pre pokus o vraždu manželky hrozí mladému mužovi až 25-ročný trest

Obvinenie pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu vzniesol dnes prešovský krajský policajný vyšetrovateľ voči 32-ročnému Petrovi M. z Prešova.

Ako pre TASR potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Magdaléna Fečová, tento v minulosti už raz súdne trestaný muž v úmysle usmrtiť svoju 30-ročnú manželku ju fyzicky napadol s kuchynským nožom a spôsobil jej päť bodných rán o hĺbke 3 až 4 centimetre. "Skutku sa dopustil v piatok (11.12.) okolo 15.45 h v Prešove na ulici M. Nešpora medzi predajňou COOP Jednota a zastávkou MHD Centrum. Svoj čin našťastie nedokonal, pretože mu v tom zabránil 57-ročný svedok, ktorý mu duchaprítomne nohou vykopol nôž z ruky a odtiahol ho od poškodenej. Útočník potom rýchlo z miesta činu ušiel, " spresnila Fečová.

Ako dodala, privolaná policajná hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky aktívnym pátraním páchateľa 30 minút po čine vypátrala a zadržala. Pri dychovej skúške páchateľovi zistili, že mal v krvi 0,79 mg/l alkoholu, čo zodpovedá hodnote 1,65 promile.

"Poškodená žena utrpela poranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie, v súčasnej dobe bez hospitalizácie. Na obvineného vyšetrovateľ spracoval návrh na väzobné stíhanie, " doplnila Fečová. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody v trvaní 20 až 25 rokov.

(TASR)

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK