Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

FHE: Deformácia

Deformácia (predtýmtiež D-formácia) je punková kapela z prešovského Sídliska Šváby. Pôsobí od rok roku 2002. Na svojom konte má tri demoalbumy Zánik spoločnosti (2003), Ešte raz... (2004) a Čo je to tu za život (2007). Absolvovala desiatky koncertov na celom Slovensku.

Deformácia

V súčasnosti pôsobí Deformácia v zostave (podľa prezývok): The Zoran - spev, Janko - bicie, Yogurt - gitara, vokály, Svisto aka Der Kiwä - gitara, vokály a Pajsko - basgitara, vokály.

Na tvorbe sa podieľajú všetci členovia kapely. Niekedy ju prirovnávajú k Davovej psychóze, jej produkcia je však omnoho širšia, obsahuje aj prvky hardcoru, neo-punku či metalu.

Gitarista Matúš a spevák Zoran sú zakladajúcimi členmi Deformácie, najznámejšej zo švábskeho triumvirátu punkových skupín. "Prvý impulz bol už dávno. Boli sme rebelujúci a mali nápad, že sa postavíme voči spoločnosti... Viacerí sa vydali cestou konzumu a opustili naše rady, " povedal pre Korzár o vzniku kapely Zoran. Názov kapely sa pôvodne písal D-formácia. "Tisíc ľudí začalo riešiť, ako sa voláme, tak sme sa na to vykašľali a spravili to jednotne - Deformácia, " vysvetlili členovia kapely, ktorý priblížili aj genézu vzniku názvu: "Vzniklo to tak, že sme mali mať prvý koncert a nikto nevedel, ako sa voláme. Na zastávke smerom na prvú predkoncertovú skúšku sme stáli s chlapcami, ktorí nám ten koncert dohodili, a tam sme to vymysleli. Sme štyria - teda ABCD, a sme formácia, čiže D-formácia."

Z bibliografie:
Deformácia drží vlajku sídliskovej punkovej vlny: http://korzar.sme.sk/c/5121430/deformacia-drzi-vlajku-sidliskovej-punkovej-vlny.html

Web: http://www.deformacia.wz.cz/

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK