Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Minister preveroval postup výstavby

Rezort dopravy je schopný navŕšiť o 20 miliónov Sk tohoročný finančný objem na krytie nákladov na stavbu komunikácie tzv. MK 4 v Prešove. To, ale aj spokojnosť s postupom prác po návšteve staveniska 8. júna vyjadril minister dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Jozef Macejko.

Zatiaľ je na tento rok na túto stavbu, ktorá má spojiť najväčšie sídlisko v Prešove Sekčov s ostatnou časťou mesta, vyčlenených necelých 20 miliónov Sk. Za tieto peniaze malo by sa realizovať premostenie rieky Sekčov a násypové práce. Stavba by mala byť podľa slov J. Macejka hotová do dvoch rokov.

Minister navštívil aj stavenisko tzv. nábrežnej komunikácie v Prešove a takisto konštatoval lepší postup prác ako tomu bolo vlani. Výstavba začala v roku 1999 a komunikácia by mala byť podľa súčasného stavu sprejazdnená do konca t. r.

Na obe stavby je podľa J. Macejka dostatok zdrojov v štátnom rozpočte. V rezerve vlády sa našlo 1,975 milióna Sk na dokončenie výstavby mostu na miestnej komunikácii v obci Petrovany pri Prešove. Most zničila povodeň v roku 1998. A aj keď vtedy Krajský úrad v Prešove vyčlenil na jeho opätovné postavenie 6 miliónov Sk, nestalo sa tak, i keď peniaze boli minuté. J. Macejko povedal, že sám premiér Mikuláš Dzurinda po návšteve Petrovian vo februári t. r. inicioval podanie na prokuratúre ohľadom tejto záležitosti. Výstavba mostu - ako ju minister počas výjazdu videl - by mala byť skončená koncom tohto mesiaca.

Na margo dlhoročných diskusií v Prešove o výstavbe diaľničného obchvatu mesta J. Macejko povedal, že s prácami sa určite nezačne ani v tomto a ani v budúcom roku.

I keď je minister Macejko z Prešova, jeho terajšia návšteva na stavbách bola prvou oficiálnou návštevou ako ministra.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK