Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Údajní zlodeji sa polícii vzdali až po hrozbe použitia strelných zbraní

Policajti prešovskej pohotovostnej motorizovanej jednotky v utorok (12.1.) krátko pred 20. hodinou na ulici Armádneho gen. Svobodu v Prešove zaistili dvoch Košičanov, ktorí sa pred tým údajne pokúsili vlámať do osobného auta zaparkovaného pred motorestom Čepcov pri obci Kuková, okres Svidník.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Prešove Magdaléna Fečová dnes informovala TASR, že konanie mužov spozoroval jeden zo zákazníkov motorestu a upozornil na to majiteľa vozidla. Ten spolu s priateľmi vybehol z reštaurácie, muži ich však zbadali nasadli do auta a unikali smerom na Prešov. Majiteľ ich sledoval na aute a pritom oznámil skutok na linku 158.

Policajti na Vranovskej ulici v Prešove zaregistrovali vozidlo, ktoré jazdilo veľkou rýchlosťou. Pokúsili sa ho zastaviť použitím výstražných zvukových znamení, posádka však na ne nereagovala a pokračovala v jazde. Podľa policajnej hovorkyne unikajúce auto nakoniec zastavilo až na sídlisku Sekčov, pričom osoby, ktoré sa v ňom nachádzali, z neho nechceli vystúpiť. Urobili tak až po niekoľkokrát opakovanej výzve policajtov a hrozbe použitia strelných zbraní. Následne na to ich hliadka zadržala.

Počas prehliadky sa v kufri auta našli rôzne nástroje na vypáčenie, nôž a klampiarske kladivo. Vozidlo a všetky predmety zaistili ako dôkazový materiál a podrobia ich expertíznemu skúmaniu. Pri preverovaní mužov polícia zistila, že ide o Košičanov vo veku 43 a 45 rokov, ktorí už v minulosti viackrát stáli pred súdom pre rôznu majetkovú a násilnú trestnú činnosť.

Fečová dodala, že prípad vyšetrujú policajti Obvodného oddelenia PZ v Giraltovciach ako trestný čin vlámania sa do motorového vozidla v štádiu pokusu. Podozriví sú zadržaní v cele policajného zaistenia.

(TASR)

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK