Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Kontrolný deň na Nábrežnej.

Prešovský primátor Ing. Juraj Kopčák sa 26. 7. 2000 zúčastnil na kontrolnom dni na stavenisku Nábrežnej komunikácie Pod Kamennou baňou. Doteraz sa prestavalo len 3,77 mil. korún z celkového objemu 60 mil. korún na rok 2000, čo vyvoláva dojem príliš pomalého tempa prác.

"Povedal som, že nie som spokojný s tempom a nemôžem povedať, že aj dnešný stav ma uspokojuje. Na druhej strane som sa oboznámil s predstavami investora i dodávateľa, so všetkými ich technickými aj inými limitmi a vidím, že robia, čo môžu," povedal po prieskume primátor a dodal, že aj toto stretnutie malo účel potlačiť tempo prác dopredu.
"Myslím, že stretnutie tento účel aj splnilo. Bol som vtiahnutý do problému a budem môcť ovplyvňovať tie časti, ktoré do určitej miery brzdia stavbu. Hovorím najmä o technickej a legislatívnej časti."
Primátor odpovedal aj na otázku, aká je situácia vo vysporiadaní s občanmi, ktorí majú v tejto lokalite pozemky, či nehnuteľnosti.
"Mesto Prešov sa do tejto záležitosti zapojilo veľmi iniciatívne. Vytvorili sme také podmienky pre všetkých vlastníkov pozemkov a domov, že sa nemôžu sťažovať, že boli ukrátení na financiách, či na majetku. Sú ešte dva prípady, kde neboli podpísané zmluvy s vlastníkmi nehnuteľnosti. Veľmi ma to mrzí, lebo viac sa už nedalo vyjsť v ústrety. Investor je rozhodnutý použiť aj krajný prostriedok - vyvlastnenie a práve tomu sme sa bránili a som sklamaný, že sa stále ešte špekuluje okolo veci, ktorá už lepšie podmienky mať nebude, ako má teraz."
Stavba Nábrežnej komunikácie, ktorá sa začala vlani v decembri a dokončená má byť v októbri 2002 je jediným riešením odbremenenia cestnej dopravy v centre mesta, ktorej najmä ťažká doprava a exhaláty znepríjemňujú občanom život.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK