PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/5808/policia_vysetruje_smrt_muza-_ktora_nastala_cudzim_zavinenim.html

Polícia vyšetruje smrť muža, ktorá nastala cudzím zavinením

Nález mŕtvoly v obci Chmeľovec v okrese Prešov oznámil v sobotu 16. januára krátko po 8. hodine na policajnú linku 158 anonymný volajúci.

"Na miesto boli vyslané policajné hliadky, ktoré za miestnym pohostinstvom našli mŕtve telo neznámeho muža. Muž bol následne identifikovaný ako 34-ročný obyvateľ susednej obce Podhorany. Podľa doterajšieho vyšetrovania doposiaľ neznámy páchateľ niekedy v čase od 13. do 16. januára fyzicky napadol nebohého a potom ho odtiahol za stromový porast za pohostinstvom, " uviedol k prípadu hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik. Dodal, že podľa lekárskej správy z predbežnej obhliadky smrť nastala z doposiaľ neznámych príčin cudzím zavinením. Presná príčina, ako aj čas smrti budú známe po vykonaní pitvy.

Prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin zabitia. Polícia zároveň po neznámom páchateľovi začala pátranie. "Bol použitý aj služobný pes, ktorý zachytil pachovú stopu možného podozrivého a ukončil ju asi 200 m od miesta činu kvôli vysokej frekvencii iných stôp. Pátranie naďalej pokračuje, " uzavrel Džobanik.

(TASR)

 
17.1.2010 | Autor: TASR | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1567 krát