Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Pušovce sú piatoligové!

Po dvanástich rokoch zavládla v Pušovciach nefalšovaná futbalová radosť. TJ Rozvoj Pušovce postúpil do piatej ligy, keď pred druhými Uzovcami získali rozhodujúci štvorbodový náskok už jedno kolo pred koncom najvyššej okresnej súťaže. Túto udalosť sme pre Vás zmapovali prostredníctvom rozhovoru s trénerom Ľubošom Štefánom...

"Čo bolo podľa Vás rozhodujúce v súbojoch o piatu ligu?"

- Podľa môjho názoru rozhodla väčšia vyrovnanosť nášho kádru, pretože v náročných súbojoch neraz rozhodla lavička, ktorú sme mali veľmi kvalitne obsadenú. Tento postup nie je dielom náhody, pretože v Pušovciach sa ambiciózny káder dával dohromady niekoľko sezón, pričom sme zažili aj niektoré sklamania, avšak v tejto sezóne mužstvo výkonnostne aj herne dozrelo a preto je náš postup úplne zaslúžený. Nemalý podiel na našom úspechu má aj práca výboru TJ, ale predovšetkým obetavosť Štefana Adamčíka, ktorý futbalu v Pušovciach venoval veľmi veľa síl. Pochopiteľne, že neostal v tomto snažení osamotený, veľa práce odviedli aj ďalší funkcionári a priaznivci, ktorým chcem touto cestou poďakovať. Patria k nim menovite páni Jozef Maťaš, Pavol Eliáš a Dušan Migaš.

"Ktoré osobnosti z mužstva sa najviac pričinili o tento úspech?"

- Opierali sme sa predovšetkým o stredovú os, ktorá tvorila základnú osnovu našej hernej koncepcie. "Mozgom" mužstva bol jednoznačne Ľubo Bednár, skúsený exligový harcovník, ku ktorému sa pripojil najlepší strelec súťaže s nie menej bohatými skúsenosťami, Viliam Vidumský. V bráne nás neraz podržal skvelý Igor Vaško. O futbalovú budúcnosť sa určite nemusí obávať ani Ľubo Anderko.

" Ktorí súperi Vás v súťaži najviac potrápili?"

- Boli to jednoznačne Uzovce, prakticky až do predposledného kola bol náš vzájomný súboj o piatu ligu otvorený. Herne sa mi toto mužstvo páčilo, pretože produkovalo technický futbal, ktorý je blízky aj nášmu poňatiu hry. Okrem Uzoviec sa vo veľmi dobrom svetle ukazovali aj Kendice a Petrovany, avšak tieto dva celky doplatili predovšetkým na hernú nevyrovnanosť v jesennej časti súťaže. Celkovo môžem skonštatovať, že 1. okresná trieda má veľmi dobrú úroveň. Toto konštatovanie opieram aj o fakt, že v príprave sme sa stretli s mnohými celkami z vyšších súťaží, pričom niektoré z nich nedosahovali úroveň družstiev z našej ligy.

" Aké sú Vaše plány v piatej lige?"

- Napriek tomu čo som povedal, uvedomujem si, že prípravné stretnutia nie sú "majstráky". Preto ako hádam každý nováčik, chceme v prvom rade zmapovať úroveň piatej ligy, pričom našou prvoradou ambíciou je hrať túto súťaž aj v nasledujúcich sezónach. Ale tak ako každý celok chceme svojich súperov aj potrápiť. Po výkonoch ktoré moji zverenci predviedli v tejto sezóne som presvedčený, že sa nám to aj podarí.

Mohlo by Vás zaujímať
Prešovskí volejbalisti vyrovnali semifinálovú sériu
V sobotu pokračovala Niké Extraliga mužov druhými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu vyhrali v 5-setovej dráme 3:2 (25:16, 25:19, 18:25, 20:25, 15:11). V sérii na 3 výhry je stav vyrovnaný 1:1. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 1:1.
Prešovským volejbalistom po dvoch rokoch ušlo finále, zahrajú si o bronz
Vo štvrtok pokračovala Niké Extraliga mužov štvrtými semifinálovými zápasmi play-off. Volejbalisti VK MIRAD UNIPO Prešov opäť hostili družstvo Komárna. Zverenci trénera Erika Digaňu dokázali reagovať na 2-setové manko, ale napriek vyrovnaniu padli v tajbrejku po setoch (21:25, 23:25, 25:22, 25:23, 12:15). Museli sa skloniť pre súperom, ktorý ich po výhre 3:1 na zápasy poslal do série o bronzové medaily. V druhej dvojičke o miestenku do finále Bratislava vyrovnala sériu s Myjavou na 2:2.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK