Utorok, 16. apríl 2024
Meniny má Dana, Danica | zajtra Rudolf

V procese s Mikulášom Č. dnes vypovedal jeho bývalý spoločník z firmy

Výpoveďou svedka Miloša K. a jeho manželky dnes na Okresnom súde (OS) v Prešove pokračovalo hlavné pojednávanie Mikulášom Č. Ten čelí obžalobe z prípravy a riadenia vraždy majiteľa baru v Telgárte Miroslava Vlčeka.

Senát OS predvolal na vypočutie štyroch svedkov. Milan R. z Popradu, ktorý vypovedal proti obžalovanému aj v predchádzajúcom procese v súvislosti so siedmimi vraždami, sa ospravedlnil pre dlhodobú práceneschopnosť a rovnaký dôvod uviedla aj ďalšia svedkyňa.

Miloš K. , ktorý mal v minulosti s obžalovaným spoločné podnikateľské aktivity, dnes pred súdom uviedol, že o niektorých záležitostiach týkajúcich toho skutku sa dozvedel od Mikuláša Č. ako aj od dnes už nebohých známych Alojza Házyho a Ondreja Ambróza. Svedok uviedol, že vec sa mala týkať nejakej bitky, pri ktorej bol usmrtený muž a mal do toho byť zapletený brat obžalovaného Vladimír. Vlček bol údajne svedkom tohto incidentu.

Svedok tvrdil, že po návrate z dovolenky v roku 1993 ho navštívil Mikuláš Č. spolu s Házym a vtedy mu obžalovaný vravel, že má problémy s Vlčekom. Neskôr mu vraj na nejakom stretnutí povedal, že sa o Vlčeka postaral.

Ďalšie podrobnosti vie len z toho, čo mu povedali Házy a Ambróz. Tí mu vraj prezradili, že Vlček bol prevezený do Házyho rodinného domu v Liptovskej Tepličke, tam mal napísať list, ktorý bol pravdepodobne určený pre súd v Banskej Bystrici. Neskôr Vlčeka údajne odviedli do lesa a usmrtili niekde v okolí spomínanej obce. V dome sa mali podľa svedka nachádzať okrem Vlčeka, Házy a Ambróz.

Miloš K. zdôraznil, že on sám nebol svedkom tohto skutku a všetko vie len z rozprávania spomínaných osôb. Niečo ohľadom tejto veci povedal aj svojej manželke, ale neuvádzal žiadne konkrétnosti. Udalosť vraj polícii nenahlásil, pretože mal strach a v podstate sa ho to netýkalo.

Výpoveď Miloša K. ohľadom návštevy Mikuláša Č. po ich návrate z dovolenky potvrdila pred súdom aj jeho manželka. Tá povedala, že z Chorvátska sa vrátili predčasne, lebo manžel jej povedal, že doma je nejaký problém.

Mikuláš Č. v reakcii na svedectvo Miloša K. uviedol, že jeho výpoveď považuje za nepravdivú a účelovú. Informácie o mnohých veciach, ktoré uviedol, sa vraj nedajú potvrdiť, ani vyvrátiť.

Podľa obžalovaného každý zainteresovaný človek vedel, aké vzťahy boli medzi ním a Milošom K. Nechápe, prečo svedok o tomto skutku nevypovedal už od roku 2005, kedy proti nemu začal svedčiť v iných trestných veciach.

Podľa Mikuláša Č. , svedok veľmi dobre vie, že keby dnes nevypovedal proti nemu, sedel by na lavici obžalovaných aj on pre inú trestnú činnosť.

Predseda senátu dnes hlavné pojednávanie odročil na neurčito. Vypovedať by mali svedkovia, ktorí sa doteraz nedostavili na pojednávanie a rovnako aj znalci.

V zmysle obžaloby malo k usmrteniu Vlčeka dôjsť v presne nezistenom čase a na neznámom mieste. Mikuláš Č. mal údajne dať pokyn na odstránenie Vlčeka ako nepohodlného svedka v prípade stíhania svojho brata. Na vražde sa vraj mali podieľať dnes už nebohí Alojz Házy, Gustáv Slivenský a Jozef Burger.

Majiteľa baru vraj v auguste 1993 páchatelia vylákali do Pustého Pola, neskôr ho údajne zastrelili a zakopali na neznámom mieste pri Liptovskej Tepličke. Jeho telo sa však dodnes nepodarilo nájsť. Tri roky po zmiznutí ho vyhlásili za mŕtveho.

(TASR)

Súvisiace články
26.1.2010 V procese s Mikulášom Č. vypovedala manželka Miroslava Vlčeka 26.1.2010 Mikuláš Č. čelí pred súdom obžalobe z vraždy Miroslava Vlčeka 10.11.2009 Mikuláša Č. odsúdili na doživotný trest odňatia slobody 21.10.2009 Mikuláš Č. priznal spoluúčasť na jednej zo siedmich vrážd 20.10.2009 Záverečné reči obhajoby Mikuláša Č. budú pokračovať v stredu 20.10.2009 Prokuratúra navrhla pre Mikuláša Č. v záverečnej reči doživotné väzenie 19.10.2009 Proces s Mikulášom Č. bude v utorok pokračovať záverečnými rečami 19.10.2009 Výpoveďou znalcov pokračuje dnes proces s Mikulášom Č. 21.9.2009 Proces s Mikulášom Č. odročili dnes pre práceneschopnosť znalca 16.9.2009 Na Okresnom súde pokračuje pojednávanie s údajnými členmi podsvetia 2.9.2009 Proces s Mikulášom Č. dnes odročili na 21.-23. septembra 28.7.2009 Proces s Mikulášom Č. súd odročil na september 27.7.2009 Proces s Mikulášom Č. dnes pokračoval výpoveďou znalcov 26.7.2009 Na Okresnom súde v pondelok pokračuje hlavné pojednávanie s Mikulášom Č.
Mohlo by Vás zaujímať
Dopravno-bezpečnostná akcia
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK