Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Obvinili muža, ktorý mal v obci Vlača smrteľne zraniť strážnika

Príslušníci Úradu justičnej a kriminálnej polície v spolupráci s krajským vyšetrovateľom vypátrali a usvedčili páchateľa lúpežného prepadnutia, ku ktorému došlo koncom októbra minulého roka v objekte poľnohospodárskeho družstva v obci Vlača, okres Vranov nad Topľou.

Pri lúpeži obvinený fyzicky napadol 59-ročného strážnika, ktorý neskôr zomrel. Médiá o tom dnes informoval na mimoriadnej tlačovej beseda riaditeľ Krajského riaditeľstva (KR) Policajného zboru (PZ) v Prešove František Leško.

"Z tohto obzvlášť závažného zločinu lúpeže je obvinený 21-ročný občan Chmeľova. Ten pri zámere odcudziť hospodárske zvieratá a kŕmnu zmes napadol vrátnika, ktorý ho pristihol pri krádeži, a fyzickým útokom mu spôsobil zranenia, ktoré boli dôvodom jeho usmrtenia, " povedal Leško.

Polícia pri vyšetrovaní prípadu zistila, že na lúpeži v noci z 26. na 27. októbra sa mali zúčastniť štyria páchatelia. Do objektu družstva vraj prišli so zámerom odcudziť poľnohospodárske zvieratá a vrecia s kŕmnou zmesou, pričom ich vyrušil strážnik. Toho páchateľ najskôr udrel päsťou do tváre, následne mu zasadil ranu lešenárskou rúrkou s dĺžkou približne jeden meter a opätovne ho udieral päsťou do oblasti hlavy. Keď muž spadol na zem, obvinený mu údajne zviazal ruky za chrbtom, jeho telo odtiahol do iných priestorov a prikryl vrecami zemiakov.

Nebohého našla v skorých ranných hodinách 48-ročná žena. Pri pitve sa zistilo, že muž mal ľahké vnútrolebečné krvácanie, viaceré kožné odreniny, podliatiny a rany v oblasti tváre a zlomeninu jazylky. Príčinou smrti bolo zlyhanie srdcovocievnej a dýchacej činnosti pri polytraume.

Okrem toho páchatelia spôsobili poľnohospodárskemu družstvu krádežou 12 teliat a kŕmnej zmesi škodu 3500 eur. Leško konštatoval, že zadržaný muž bol v minulosti stíhaný pre majetkovú trestnú činnosť. Policajti obvineného zadržali 29. januára 2010 a umiestnili do cely policajného zaistenia. O deň neskôr bol rozhodnutím príslušného súdu vzatý do väzby. V prípade dokázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody v dĺžke 10 až 15 rokov.

(TASR)

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK