Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Polícia pri proteste zadržala 2 vodičské preukazy a udelila 6 pokút

Počas protestu dopravcov, ktorí v pondelok (1.2.) svojimi vozidlami čiastočne blokovali cestu 1. triedy 1/18 medzi Prešovom a Kapušanmi, zaregistrovali policajti niekoľko porušení dopravných predpisov.

Daniel Džobaník z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove dnes informoval TASR, že šiestim vodičom boli za priestupky udelené blokové pokuty do 60 eur, dvom zadržali vodičské preukazy a súčasne boli predvolaní na okresný dopravný inšpektorát z dôvodu ďalšieho riešenia priestupku.

Podľa Džobaníka policajti v priebehu dňa niekoľkokrát vyzývali osoby zhromaždené okolo odstavených áut, ku ktorým sa nikto nehlásil, aby rešpektovali zákon o cestnej premávke, prestali blokovať komunikáciu a odstránili prekážky v doprave. Dodal, že odstavením vozidiel na tomto úseku komunikácie, porušili zákaz státia a zastavenia na ceste 1. triedy mimo obce.

Po zdokumentovaní dopravných priestupkov v popoludňajších hodinách polícia vyzvala osoby zdržiavajúce sa pri vozidlách, aby sa ihneď dostavili na dopravný inšpektorát za účelom podania vysvetlenia k dokumentovaným priestupkom. Džobaník spresnil, že túto výzvu uposlúchlo 14 osôb a ďalšie dve, ktoré odmietali, predviedli policajti. Na okresnom dopravnom inšpektoráte boli s týmito osobami spísané zápisnice o podaní vysvetlenia, pričom po ich spísaní odišli, postupne odstránili vozidlá a ďalej budú riešení v správnom konaní.

Počas protestnej akcie dopravcov v súvislosti s výberom mýta na Slovensku bolo na ceste medzi Prešovom a Kapušanmi v pondelok odstavených viac ako 30 nákladných vozidiel a ďalšie osobné autá. Tie blokovali pravé jazdné pruhy vozovky v oboch smeroch. Až do večerných hodín tu zostalo asi 15 vozidiel, ktoré postupne odchádzali po 20. hodine.

(TASR)

Mohlo by Vás zaujímať
Opitý vodič nebol držiteľom vodičského preukazu
29 ročný muž z Veľkého Šariša včera (09.04.2024) v skorých ranných hodinách viedol osobné vozidlo napriek tomu, že nie je držiteľom vodičského preukazu.
CÚ Prešov zaistil 1634 falzifikátov v hodnote 13 000 eur
Prešov - 09.04.2024: Predaj napodobenín a neevidovanie tržby v pokladnici odhalili kontroly Colného úradu (CÚ) Prešov v prvom štvrťroku tohto roka u podnikateľov. Celkovo bolo zaistených 1 634 kusov falzifikátov v hodnote viac ako 13 000 eur. Pri kontrolách e-kasy colný úrad uložil pokuty vo výške takmer 11 000 eur.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK