Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

Verejnoprospešné práce

1. augusta vstúpi do platnosti novela zákona o zamestnanosti, na základe ktorej dlhodobo nezamestnaní, ak sú evidovaní viac ako dvanásť mesiacov, sa budú môcť uchádzať o robotu v rámci verejnoprospešných prác. Vláda na tento projekt pre obce a mestá vyčlenila do konca roka 2,3 miliardy korún.

V Prešovskom okrese je v evidencii 18 700 nezamestnaných. V na verejnoprospešné práce v rámci schváleného projektu je vyčlenených 72 miliónov korún.
V tejto súvislosti sa primátor mesta Ing. Juraj Kopčák stretol s riaditeľmi mestských organizácií, predovšetkým s riaditeľmi PKO a Mestskej správy služieb. "Samozrejme, dal som si spraviť prvú predbežnú analýzu, aby som zistil ich konkrétne požiadavky, ale aj možnosti. Novela zákona totiž presne stanovuje podmienky, musí ísť o práce, ktoré majú verejnoprospešný charakter. Mesto postupne vytvorí 110 pracovných miest, pričom pôjde hlavne o manuálne práce pri čistení mesta, udržiavaní zelene a pod. V najbližšej dobe podpíšeme príslušné zmluvy s prvými tridsiatimi uchádzačmi o verejnoprospešné práce."

Mohlo by Vás zaujímať
V PREŠOVE OTVORILI VÝSTAVU MAPUJÚCU VOJNU NA UKRAJINE. JEJ SÚČASŤOU JE AJ ZBIERKA HUMANITÁRNEJ POMOCI
Prešov 18.marca 2024 – Prešov sa pridal k európskym mestám, ktoré hostia výstavu mapujúcu emotívny príbeh vojnových udalostí na Ukrajine. Jej hlavným exponátom je sanitka zničená ruskými vojskami pri Charkove v septembri 2022. Súčasťou výstavy je taktiež séria fotografií zachytávajúcich dobrovoľnícke aktivity občianskeho združenia Podaj ďalej Prešov, ktoré do dnešného dňa dopravilo na Ukrajinu viac ako 220 ton humanitárnej pomoci.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK