Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

T. O. R. Rescue dostali netradičný sponzorský dar

Dobrovoľní zachranári z občianskeho združenia T. O. R. Rescue sme dostali minulý týždeň 11.02.2010 najnetradičnejší sponzorský dar v histórii organizácie.

Išlo o prenosné čerpadlo PPS12 s kompletným príslušenstvom a vozíkom na jeho prevoz. Menším problémom bolo, že stroj sa nachádzal v zatopenej pivnici, kde bolo 1,5 metra vody s 20 centimetrovým zamrznutým ľadom na povrchu. Pri pohľade na túto situáciu naše myšlienky smerovali na to, ako čerpadlo najjednoduchšie dostať spod ľadu von.
Kvôli bezpečnosti sme si obložili okolie drevenými platňami a začali so sekaním ľadu, čo išlo pomerne rýchlo a ľahko. Ale tá ťažšia časť záchrany čerpadla nás ešte len čakala...
Ako dostať čerpadlo na hladinu, a pritom neriskovať, že sa
ľad prelomí pod váhou čerpadla a osôb ?
Na tretí pokus sa nám ho podarilo pomocou tyčí a remeňov vytiahnuť z vody a položiť na ľad. Nasledovalo odstraňovanie ľadu prilepeného na čerpadlo, pričom sme museli dávať pozor, aby sme nepoškodili hliníkové a liatinové dielce. Pri transporte stroja z pivničných priestorov znížené stropy a ľad pod nohami preverili naše fyzické schopnosti. Vonku nás už čakalo terénne vozidlo združenia, ktorým sme čerpadlo previezli z Rimavskej Soboty do Prešova - pôsobiska organizácie.

Vzhľadom na nevyčísliteľnú hodnotu tohto daru pre nás, sme všetci vďační nemenovanej osobe za sponzorstvo.

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK