Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Mimo výkon štátnej služby budú postavení štyria dopravní policajti

Zo zneužitia právomocí verejného činiteľa obvinili šiestich dopravných policajtov, dvaja z nich sú podozriví aj z prijímania úplatku.

Muži zákona údajne získavali za poskytovanie rôznych informácií od viacerých kamionistov pohonné hmoty.

"Tento prípad sa vyšetruje a policajti sú stíhaní na slobode, " uviedla pre TASR Lucia Garajová z komunikačného odboru Kancelárie ministra vnútra. Podľa jej slov ho Inšpekcia ministra vnútra odhalila vlastnou operatívnou činnosťou.

Policajti údajne dostávali od prepravcov za poskytovanie informácií o trasách, ktorým sa treba vyhnúť, aby sa kamióny nepodrobovali váženiu, motorovú naftu.

"Z disciplinárneho pohľadu ide o to, že štyria zo šiestich príslušníkov budú postavení mimo výkon štátnej služby pre porušenie služobných povinností zvlášť hrubým spôsobom, " uviedla na margo prípadu Magdaléna Fečová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Ako dodala, jeden z policajtov odišiel do výsluhového dôchodku ku sklonku minulého roka, takže sa ho disciplinárne konanie netýka. O tom, či sa postaví aj ďalší policajt mimo výkon služby, sa rozhodne v najbližšom čase.

(TASR)

Mohlo by Vás zaujímať
Krádež šperkov
Náušnice, prstene, retiazky
Ukradnuté dopravné značky
Jazdil pod vplyvom alkoholu
Taxikár jazdil po strede cesty
Dopravno-bezpečnostná akcia
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK