Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Primátor jednal s predstaviteľmi bánk

Ako informoval primátor mesta Juraj Kopčák na pravidelnom brífingu novinárov, stretol sa uplynulý týždeň na pôde radnice so zástupcami vysokoškolákov, no predovšetkým s akademickými funkcionármi jednotlivých fakúlt Prešovskej univerzity, aby nielen opätovne prediskutovali vznik "vysokoškolského klubu", ale spoločne pripravili návrh na založenie občianskeho združenia pod názvom Vysokoškolský klub - Spoločensko-pastoračné centrum.

Myšlienka zapojiť vysokoškolákov do intenzívnejšieho diania v Prešove vznikla už dávnejšie, viackrát o nej, pri rôznych stretnutiach a príležitostiach, hovoril primátor Juraj Kopčák, pričom už v novom školskom roku by sa mala pretaviť aj do konkrétnej praxe.

Výrazne k tomu prispela i skutočnosť, že mesto má k dispozícii nebytové priestory v centre Prešova vhodné na realizáciu cieľov samotného klubu. Mesto chce mladým ľuďom ponúknuť prvé poschodie hotela Senátor na Hlavnej ulici. "Verím, že sa viac prehĺbi spolupráca a vzťah mesta a univerzity, že vysokoškoláci nájdu možnosť spoločensky i kultúrne sa vyžiť, že mestské zastupiteľstvo podporí túto obojstrannú východnú iniciatívu."

Primátor mesta sa stretol s predstaviteľmi Komunálnej banky, pričom spolu hľadali cesty ďalšej spolupráce v oblasti peňažníctva a bankovníctva. Na programe má aj pracovné stretnutie s vedením Ľudovej banky, čo svedčí o tom, že Prešov, ktorý dosahuje veľmi dobré hospodárske výsledky, je stále potenciálnym partnerom známych bankových inštitúcií."

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK