PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/6033/zena_a_pivo__aj_take_bolo_mdz.html

Žena a pivo – aj také bolo MDŽ

Na Medzinárodný Deň Žien mnohí spomínajú nostalgicky, pre niektorých je to už takmer zabudnutá propaganda, či naopak, kabaretmi napĺňajú veľké haly. Na rozdiel od politikov si organizátori vernisáže Žena a pivo dali úplne iný cieľ.

PREŠOV. Koral klub sa stáva baštou neoficiálnej kultúry a pôvodne „relaxačné“ zariadenie sa predstavuje so železnou pravidelnosťou aj na kultúrnom poli. Tentoraz sa organizácie chytil Fedor Vico, v spolupráci s majiteľom klubu Alim Korbačkom a Šarišskou galériou. Neoficiálny kurátor výstavy zostavil prehliadku kresleného vtipu Žena a pivo, ktorá predstavuje reprezentatívny výber karikatúr rýdzo ženských autoriek z niekoľkých ročníkov súťaže Zlatý súdok.

Dobrá karikatúra je ako nášľapná mína

Týmito slovami zahájila Jannete Langová, odborná pracovníčka Šarišskej galérie, vernisáž a dodala, že:„dátum 8.marec bol možno inšpiráciou pre Fedora Vica, aby pripravil toto medzinárodné stretnutie žien. Obrázky na tejto výstave pochádzajú z 11 štátov okrem iných z Nemecka, Holandska, Turecka, Rumunska... 23 autoriek predstavuje viac ako 80 karikatúr, ktoré spája jeden motív. Je to pivo. Dobrá karikatúra by mala byť trefná, úderná a svojou zjednodušenou kresbou v skratke by mala pobaviť, rozosmiať, ale možno aj nasmerovať diváka aby sa zamyslel. “ Dobrú náladu dotváralo aj vokálno – inštrumentálne združenie Adonis, ktoré ťaží predovšetkým z tvorby svojej materskej skupiny Mloci. Táto tematicky netradičná výstava bude trvať celý mesiac a kto má rád dobré pivo, nemal by vynechať možnosť vychutnať si ho aj duchovne v skvelej dámskej spoločnosti.

 
9.3.2010 | Pridal: Jozef Muránsky | Aby | čítané: 7933 krát