Sobota, 20. apríl 2024
Meniny má Marcel | zajtra Ervín

Čistenie mesta pripadne trom firmám

Čistenie mesta a údržbu zelene má v Prešove na starosti firma KoaLA, s. r. o., Prešov, s ktorou má mesto podpísanú zmluvu. Tá však koncom roka vyprší, mesto sa preto rozhodlo vypísať verejnú súťaž na zmluvného partnera pre ďalšie obdobie.

„Bolo by vhodné, keby sa firmy v tomto sektore správali ako konkurencia, preto chceme rozdeliť mesto na tri časti, pričom každú časť bude v oblasti čistoty mesta a údržby zelene spravovať iná firma a tieto firmy budú mať možnosť súťažiť kvalitou služieb i cenami. Nevylučujem, že jedna firma s najlepšou ponukou získa viac týchto lokalít,“ uviedol zástupca prednostu mestského úradu Marián Eliáš (na obr.). Mesto by malo byť rozdelené do troch častí - sídliská II a III (asi 917-tisíc metrov štvorcových zelene), staré mesto (413-tisíc) a časti Nižná Šebastová, Solivar, Sekčov, Šváby (540-tisíc metrov štvorcových zelene).

Vyhlásené majú byť tri verejné súťaže na každú z určených lokalít. Predložené ponuky by mala posúdiť komisia menovaná primátorom, podľa návrhu má mať sedem členov, z ktorých majú byť traja poslanci mestského zastupiteľstva. Výhrady k tomuto vyjadrila SDĽ, ktorá navrhuje, aby v komisii bolo päť poslancov a aby boli zastúpené všetky kluby. Tieto otázky zatiaľ nie sú definitívne, o všetkom rozhodne mestské zastupiteľstvo. Podľa materiálu, ktorý bude predložený poslancom, má byť návrh na verejné obstarávanie uverejňovaný vo Vestníku od 23. júla. Otváranie obálok a vyhodnotenie ponúk sa uskutoční od 4. do 6. septembra, každý deň sa bude riešiť iná lokalita.

Zmluvy s novými partnermi na čistenie mesta a údržbu zelene by mali byť podpísané do 15. októbra 2001 a nové firmy by mali začať s realizáciou zmluvných podmienok od nového roku.

Foto: Stanislav BAČENKO

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK