PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/61/start_poulicnej_ligy.html

Štart pouličnej ligy

Aj keď sa v tomto období leto láme iba na polovicu a dovolenkové obdobie prežíva svoj kulminačný bod, na poli malého futbalu v Prešove badať stále viac a viac živší pohyb.

August bude nepochybne bohatý čo sa týka záverečného finišu prípravy na novú sezónu, a pre druholigistov je to aj termín štartu ich súťaže. Výkonný orgán asociácie klubov malého futbalu, Rada PAKMF, v týchto dňoch na spoločnom zasadnutí s vedúcimi mužstiev, zverejnila vyžrebovanie hlavných súťaží pre jesennú časť sezóny 2000/2001. Druhá liga má pripravený ostrý štart už 19. augusta a v rýchlom tempe bude pokračovať prakticky každý voľný termín. Podľa rozhodnutia Rady PAKMF, bude termínová listina vzhľadom na vyšší počet účastníkov (14) ako vlani nahustenejšia a až päť kolový rozdiel oproti Poháru primátora sa tak bude doháňať ako v rýchliku. Na najvyššiu súťaž, už spomínaný Pohár primátora, si fanúšikovia koženej budú musieť počkať až do 2. septembra, kedy je naplánované jeho úvodné kolo.

K zmene došlo v organizácii celého ročníka 2000/2001. Podľa vyhodnotenia skúseností z predošlej sezóny dôjde ku prehodeniu poradia hlavných súťaží a ligového pohára. GRANITO Cup bude nasledovať bezprostredne po jesennej časti hlavných súťaží, ktoré sa skončia 29. októbra. Jarné odvety však budú prebiehať v opačnom poradí ako tomu bolo doposiaľ. Začne sa teda ligovým pohárom a až po jeho vyvrcholení budú nasledovať obidve hlavné súťaže - prvá a druhá liga. Toto rozhodnutie prijala Rada PAKMF kvôli zatraktívneniu celého ročníka 2000/2001, majúc na zreteli fakt, že GRANITO Cup sa hrá vylučovacím spôsobom a v závere sezóny by boli v hre opäť iba štyri mužstvá. Od tohto kroku sa očakáva aj skutočnosť, že mužstvá už nebudú môcť "vypustiť" záver sezóny, pretože po GRANITO Cupe ich bude čakať ešte náročná séria zápasov o titul majstra, udržanie sa v najvyššej súťaži, respektíve o postup z druhej ligy. Na záver máme ešte jedno upresnenie. Naposledy sme vás informovali, o zmenách v názvoch jednotlivých celkov. Posledná úprava je teda nasledovná: AM Computer bude hrať pod značkou M.N.Z.I.P. a Dubník upustil od prímenia "Bistro M+M" a nahradil ho jednoduchým "team".

 
31.7.2000 | Pridal: Jozef Muránsky | Šport | čítané: 3338 krát