PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/clanok/6114/hasici_na_vychodnom_slovensku_museli_riesit_poziare_suchej_travy.html

Hasiči na východnom Slovensku museli riešiť požiare suchej trávy

Hasiči na východnom Slovensku museli riešiť viacero požiarov suchej trávy.

V Košickom kraji hasili v noci nadnes deväť požiarov suchej trávy a jedenkrát horel suchý lesný porast. Najviac výjazdov bolo v Košickom okrese.

Požiare suchej trávy vznikli aj v priebehu sobotňajšieho (27.3.) dňa. Bolo ich šesť, išlo prevažne o menšie plochy, priblížil operačný dôstojník z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jozef Hudák.

Problémy s požiarmi suchej trávy mali aj v Prešovskom kraji. Operačný dôstojník HaZZ v Prešove uviedol, že počas soboty až do polnoci museli absolvovať 27 výjazdov. Hasiči zlikvidovali v okresoch Bardejov, Prešov, Humenné, Kežmarok a Levoča požiare na celkovej ploche približne 27 hektárov. Materiálna škoda vo všetkých prípadoch bola zhruba 1300 eur.

Okrem toho horela v noci nadnes aj chata v chatovej oblasti Sigord pri obci Zlatá Baňa v okrese Prešov. Požiar vznikol tesne pred polnocou, išlo o chatu, ktorá nebola v prevádzke už dlhší čas. Za posledných približne päť rokov chata horela už tretíkrát. Odhadom škodu vyčíslili na 30.000 eur, príčiny vzniku požiaru sú v štádiu vyšetrovania.

(TASR)

 
28.3.2010 | Autor: TASR | Polícia a záchranné zložky | čítané: 1217 krát